[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
820 已經伏
你音展仲要駁部sennheiser 部amp 伏上加伏

我果時聽到頭痛
新手就玩LCD4
佢試過audeze啱聲,唔洗搵其他品牌。

直接LCD2,LCD3同LCD4試聽左先。
LCD3聽人聲十分唔錯,特別聽港台流行歌。
電源線真係升到無野升先搞啦
又唔係被動式喇叭
入面啲HP都好大分別下。
巴打鍾意聽咩類型歌? 雖然你話廣。但都講幾個或者幾種你常聽嘅歌嚟聽聽
唔覺唔覺由3月尾開始接觸枱amp同大耳到依家使左成$6000
自己私心會推shp9500 淘唔洗400
算易推 三頻平均 開放式唔怕熱
換條正常1m 3.5mm cable就ok
500蚊啱啱好
隻panda 係咪流浮山ship緊過黎
我email 過去,佢話ship左會有confirmation email 同tracking no.
到宜家仲係咩都冇
ummm 其實都唔廣
indie band, indie pop, hiphop/rap
同埋有跳舞
所以有啲dance song 例如house, afro都會聽
玩呢啲嘢係好毒...
係band房開到好大聲燒晒啲單元
我通常自己焊線一來平,二來長度彈性。

我基本上最推介以下次序

1. Mogami = Gotham Audio 主要係線身柔軟, 好多線我用咗10幾年都未壞)
2. Sommer
3. Beldon (最幼。DB25 snake我一定用佢)

個人建議唔好買Canare. capacitance 好高
如果係咁我會推介DT770 Pro 首選(但應該over 1k. 可以搵下2手, 250ohm版最好聲, 但80ohm版bass最好)

次選Sony 7506. 或者Sennheiser HD-25

另外比隻另類選擇你
Kingston HyperX Cloud II
呢隻低於你budget.而且係gaming headset
但其實呢隻嘢幾好聲.
thx 巴打 一陣出ssp搵下有冇得試聽
祝你買到心水HP
唔淨係呢個post,其他地方個feedback一般都係負面
Kennerton
Emyprean
820+senn 部amp我寧願聽Airpods

iex1其實唔伏,否則我唔會keep 住用
起碼個bass有驚喜
真正令我懷疑人生係nuforce primo8

又未到咁過份
T1 2nd就合理d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞