[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
以前正價嚟講
睇返啲舊圖好似有個袋送

開放式嘅bass係咁上下 反而有少少似iLoud MM
放喺耳邊嗰度聽
梁靜茹 啲齒音唔刺耳我就收貨

唔知係咪啲bass太少
100hz之前冇乜 換條YY銀
唔覺得要煲機 先可以聽

隔音就完全冇 睇咸片就共享耳機嚟
不過佢背面吸力好勁下 兩隻手拍埋去feel到有少少吸啜

但啲相我覺得幾平均下
而且幾好聽

total有四個版本,目前最新最好聲。

岩岩問左佢,AB-1266 Phi
台灣代理有入貨,正常都比入境嘅
買左個耳機架就咁掛係到
有啲有送收納袋嘅就收入袋

但有錢有地方嘅話最好緊係收落防潮箱
唔好放入防潮箱。 就算入都唔好好低過50%rh
啲膠會裂
我要求唔算高啦 純粹hd800 唔岩口味
原來係咁

我舊果隻1266都係phi

果種低頻

音場會唔會好大?
靜電野就一定要防塵+防潮
好似相機咁處理就得
Okok
cc, tc, phi 同一字/十字螺絲版 有咩分別
見人地成日講,但係無統一說法
cc 最寬鬆, phi 最刺激?
Personal opinion: I think for the low end Audeze is better (from my faint memory when I was testing the AB-1266 phi of my friend‘s)
Audeze’s bass feel cleaner and deeper, though the difference is not that big.
What I like about AB-1266 is that instead of traditional “in your face” headphone type sound, 1266 feels more like speakers. they sound very spacious, other headphones feels like MONO when compares to 1266.

Sorry for the English, I am on iPad Pro and the magic keyboard does not support Jyutping input
我就掛架,好似啲外套咁掛
但香港潮濕過外國 唔知有冇影響
有case擺case冇就咁擺係到冇遮冇掩
冇問題嘅 我對m50x又用又掛4年都健在
動圈應該還好,平板唔知,靜電肯定擺防潮箱好啲
部amp未到 dap直推拿埋一舊
用隻手撳住兩邊
啲聲會好奇怪 好似入咗地洞

都係覺得似放兩個喇叭係耳仔隔離
冇封閉嗰種感覺好難比較到音場大唔大

我諗應該要半開放式或者封閉式先至可以講音場夠唔夠大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞