[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
似driver 問題
dac有冇裝driver?
有錢可以去紅磡嗰邊個維修中心換個新嘅
大陸好似有賣d皮套包住佢
講講吓我都想
之前講嗰套耳機漫畫有翻譯update了(原作好似去翻twitter/pixiv支持) 今次講stax
我隻srh840已經mit走哂d垃圾皮了
仲舒服
會唔會係隻牛扯電得太犀利

link?
800s treble extension 都唔夠嘅話。
你基本上只可以揀平板或者靜電headphones.
sound card/audio interface buffer 太低。
營養快線飲巴打就係玩開靜電
不過你話treble extension,其實唔少動圈都做得好,例如T1 2nd
雖然靜電會再好d
HD800s要夾下線同amp
HD800s本身就唔係focus treble extension
動圈對我黎講係ok. 基本上我16k 以上已經聽唔到 對耳廢左。只會微微feel 到

但動圈 同Planar, Eletrostatic/Ribbon 比較treble extension 係有啲距離。動圈點勁到好。去到13,14k以上已經開始roll off.

利申HD800成個系列都唔識欣賞
巴打有鋁帶?
我無呀。不過試聽過。又係唔識欣賞系列
不過個感覺好岩聽classical 野
巴打用緊乜?
近排常用就LCD-X, m50x, Clear

依家少用嘅就LCD-4, PM-3, HD600

最近有fd 想放AB-1266, 考慮緊放lcd4 換1266
等報告
聽過好鍾意。新嘅唔捨得買。同埋對野帶上頭真係好樣衰。仲考慮緊
樣衰唔緊要,自己又睇唔到嘅,最緊要啱聲
之前搭巴士見到個阿叔戴ananda,隔音有咁好咩
恭喜
應該0隔音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞