[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
巴打有興趣就去試試 可以推喇叭架

不能只有我中招
有冇試埋dac1101?
冇呀 嗰日試咗幾款dac, amp已經用咗個下晝

有機會可以試下

夠用就得
我只係唔做斷捨離

想請教吓各位大大ching們 知唔知呢個抵唔抵入?依家好似做緊半價

我耳牛仲算係初燒,用緊 HD559 同 RAL24192UT1做dac
個價好似幾好
巴打用開focal speaker?
focal同hifiman d QC都係麻麻地,睇係好唔好彩
RAL24192UT1睇落夠力
我係...冇用開hifi speaker嘅畢竟仲係學生,budget(同空間)都有限
依家枱頭都淨係用緊Hyundai嘅嗰啲唔係自己插線嘅speaker加bass (subwoofer), subwoofer仲可以有掣較音量

總之都算係乜都初燒啦,係iem先上年開始認真啲玩
我見到貴少少嘅elear dma做緊四千 你可以試埋先. 仲有drop先有嘅elex都係幾多好評嘅.

不過我dma試嘅時候可能環境太嘈, 都唔太清楚focal呢幾款嘅特點. 同埋學打手巴講咁, 網上都有少人反映易壞, 你買行可能保險啲. 雖然focal港行保養前幾個po好似有人講過係麻麻地

點認真玩iem法?
建議你出去試下先,Focal同Senn記個取向唔同
不過RAL24192UT1推力唔大,限制咗你選擇
否則要換機又係錢
新手報到, 想搵部細細部既 dac amp駁電腦用,有冇c兄推介幾部比細佬揀下?
推力唔駛大,耳牛/耳機都會係細咬既野。而家最多都係用下耳機仔/a2000z/7200/awas
反而會駁埋active所以解碼唔好太衰。目前睇緊denon da310usb。
本身有部ud505 但搬左出廳當解碼用,想搵番部野擺台面。

咁神奇都比佢諗到
唔知個殻有冇味呢
推力唔要大可以試下a4bl
通常都係prefer推力大amp, 比較linear
就算推力太大或者有低燥,加條ifi iem mate就得

巴打對awas係港行?
不如買埋佢套dac同amp?
似乎有
本身對歌德都有啲興趣 呢隻真係想買
但有冇法律JJ可以講下呢隻耳機比唔比入境
focal咁平,係因為改版要清舊貨
elex就好多人都中伏,會一邊無聲出(其實都係elear)

唔怕死既咪買focal我隻uto都送修過。
仲有adorama無得寄HK,你當無保
AWAS 港行有鳩排 大陸水貨黎
佢部DAC既聲唔很得,spec上唔掂 聽落去更加唔得。求其駁部DAP/discman都好過佢。
我而家目標就係想搵部細既DAC AMP先,遲下如果有港行可能會考慮加佢部AMP
想問下巴打如果覺得6XX+ Schiit stack 唔係好夠bass ,想升級嘅話買邊隻headphone 好
而家有諗過Dt 1990 Pro ,amiron home
聽男聲rock,同pop 多
唔怕大陸嘢dx7pro都好
師兄個schiit stack香港買?有行?
我係喺官網度直接Ship過嚟
所以有事就ship返過去整?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞