《求神畀我出一次Pool,點知畀埋個偶像男朋友我》

1001 回覆
148 Like 11 Dislike
無乜preference 諗住睇你點寫咋
一直以為兩個人啵見#603
咁點解Richard會check女主電話睇ig
宜家先知原來浩腎唔知絲絲係fans
Richard只係知陳浩賢係BU 所以一早介紹俾阿軒同家姐聽BU啲歌 亦都知道佢鍾意一個fans 仲為咗佢而去日本
但一直唔知個fans就係絲絲
直至喺遊戲入面Richard聽阿軒講到浩賢同絲絲好似有啲嘢咁 見#682 先諗住好奇睇下佢哋對話 點知唔覺意知埋絲絲ig身份
至於點解唔覺意睇到遲啲講~
大概件事就係咁
不過Richard暫時都未同絲絲浩賢講對方身份
竟然得richard知
Richard好成熟可靠
其實腎仔會唔會好糾結,係佢眼中絲絲同女fans係兩個人,而佢又對呢兩個人都有好感(鍾意?)
有呀之前篇腎仔篇咪話明明好鍾意個fans,但居然對朋友個對象動咗心
睇黎樓主個故setting做漏左,無講明陳浩賢認唔出絲絲ig
我都以為佢一早知!
幫樓豬平反,樓主個setting有講過女主有個ig account係for 追星的
一直以為腎仔知絲絲就係fans先咁鍾意佢
明哂,心諗明明係fd點會唔知絲絲ig
可能因為樓主無提到絲絲俾fd個ig叫咩名,雖然唔重要
多謝哈姆絲平反
如果有咩唔明地方 歡迎隨便發問~
我作為寫果個好難睇到bug
係啊 無諗過產生了誤會
原意係絲絲同陳浩賢真身ig都唔重要
Buforblue同outofthepool先有意思~
其實setting呢d是但,先斬後奏就得
樓主最大的問題唔係內容而係出文效率
lm
真係咩唔好意思
其實我全部都有輕輕透露
始終故仔係女主視角
而男主視角係偶然出現 用來補充重要線索
其他角色就要靠你地揣摩 我唔可以講太多
否則會好似劇透/太無聊咁
當然我都有責任寫到令你地可以大致估到!
呢層我唔可以話你錯 不過都要一早有鋪排 留言先兜會有啲肉酸
我出文效率數一數二(慢)
Btw我真係去摷翻個setting來源 係#409度。大家都怪錯人

Sorry樓主
太好了 唔駛sorry 你地多啲討論我就好滿足
btw目前簡陋關係圖加喺ig for reference
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞