《求神畀我出一次Pool,點知畀埋個偶像男朋友我》

1001 回覆
148 Like 11 Dislike
未睇,先支持樓豬
今日好似短咗啲喎樓豬
Bu慘
硬係覺樓主嘅一篇比其他故短好多
你秒我
sor 我一篇當兩篇出 因為返工太攰
其實係因為我一篇要改好幾次 搞搞下寫唔得多 不過改完都係一堆careless mistakes
可能同好似長澤雅美嘅fans發展仲開心呢
無浩賢!!!我個浩賢呢!!!
繼續寫寫多啲❤️❤️
我要陳浩賢
咁你都知
想偶像祝福下都臭
文呢樓豬豬
「女朋友!!」阿軒突然大聲喊我,我馬上定過神來。

「叫咗你幾次都唔應人㗎~」

「sorry啊發夢添。」

「傻妹,送俾你㗎~兩星期快樂!」

那是我嚷著想要的愛蜜莉雅Figure!

「你點解咁好㗎????」我忍不住親了阿軒的臉頰。

「因為你係我公主囉~」

連我自己都捨不得買,他卻為我準備好了。

我把愛蜜莉雅徹底地欣賞一陣子後便收好在手袋。

「食咩啊?墨汁帶子意粉?」我們來到聖誕節去過的西餐廳,他指著餐牌問。

我想起那天和他吃同一款又乾又貴的意粉。

「唔喇,我想食卡邦尼意粉!」

「係咩,原來我咁唔了解你。」阿軒有點撒嬌道。

「想試下其他啊嘛~」我隨意編了一個藉口。

「咁我又跟你啫~」

很快,侍應遞上兩盤賣相吸引的卡邦尼意粉。

「哇,溫泉蛋同煙肉嘅配搭果然係天衣無縫!」我吃得津津有味。

「傻妹,你成個食家咁嘅。」

「啲啲啫,其實我上次都想揀呢個㗎喇,嗰時陳浩賢仲引誘我地,勁唔忿氣囉!」

「係咩?」阿軒疑惑地看我。

「係啊!最衰都係個陳浩賢,都唔知點解我哋識著啲咁嘅人。」我口裡罵著他,卻不自覺微笑。

「唔知陳浩賢知道我地一齊有咩反應呢?」我隨心續道。

阿軒突然嚴肅看著我的眼睛說:「不如以後唔好提佢?」

頭一次看到他對我鄒眉頭的樣子,我有點不安。

「哦好啊……」
「係呢,BU話今晚凌晨出新歌,我地一齊聽?」阿軒接著握著我的手提議著。

「BU……哦,好啊~」我沉思了一會兒後說,然後掏出手機看看有沒有訊息。

果然沒有。

「係啵,今晚應該係最後一晚家姐唔係屋企。」我突然醒起來。

「咁我嚟你度聽歌過夜好唔好啊?」阿軒滿心期待說。

過夜?會發生什麼事嗎?我還是……呢。

我知道我還未準備好,而且別人都說會很痛,但.......

「er……好啊~」

「好耶!今晚同女朋友第一次過夜~」望著阿軒興奮的樣子,明明我心裡沒有半點狂喜,卻跟著傻笑。

我知道,我不想再是女孩,而且我想證明一點。

「咁我打俾roommate講聲先。」阿軒說。

「喂。」

「今晚唔返Hall。」

「哦,拜。」

既然他們今晚不回來,意味我又可以......

扭動喇叭,然後點起一支香煙。

呼——

寫意地 望住煙圈飄上天
飛緊飛緊 享受呢份寫實

吸——

佢地眼中嘅壞 係我嘅浪漫
因為城市太過快 同太過荒誕

浪漫極了。

恐懼死亡,又以草菅人命為樂。

渴望認同,卻以欺凌為手段。

遇到不公,便用阿Q精神視之。

生兒育女,則如圈養般要求絕對服從。

一切毫無意義的行為,就算包裝得美輪美奐,也不過是荒誕。

那麼荒誕眼中的壞,必然是浪漫極了。

呼——

活在荒誕中,人也跟著荒誕。

我明明覺得「出Pool」這詞語把緣份說得毫不浪漫,缺乏自信的女生也毫不吸引。

偏偏集於一身的她,荒誕地浪漫,荒誕地吸引我。

是因為她就是荒誕中的壞嗎?

我又想找她了。
樓豬有文加速
Bu都幾中二不過我鍾意
人生第一次追文
好少女漫
請快啲出文
係咪會有荒誕嘅甜

內容暫時有啲普通
但支持你寫野
希望後面更精彩
加油
英雄所見略同
新人留名
樓主加油
希望絲絲唔好要陳浩賢留返俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞