《求神畀我出一次Pool,點知畀埋個偶像男朋友我》

1001 回覆
148 Like 11 Dislike
在線等
咁樣唔得啵
推一推郁一郁
建議樓主一日至少出一篇
等極都冇文好想棄故
Agger
你有文 我地咪有反應囉
啱啱面壁思過了 而家出文
我出文......你呢
「出咗兩隻歌以嚟,我覺得咁多fans入面,你係最啱傾嗰嗰。」

OMGGGGG!!!雖然這只是代表他最珍重我這個歌迷,但這句說話足以讓我前所沒有般興奮!!!!

試想一個偶像和自己說:「你是我眾多粉絲中最特別那個!」?

啊!心臟無法負荷了......

但想一想,不會吧,有女歌迷主動追求他,他們才不是最投契嗎?

我們都隔了一段時間沒有聊天了。

「唔信!咁我之前覆你傾城歌詞個story,你又唔應我?」

「咁因為我嗰時有野煩緊。」

「哦。」我故意理智地說:「不過呢,啱傾可能只係timing嘅錯覺。」

「你睇我IG名就知我幾唔受歡迎先會改呢個名啦~你唔會想同我呢種又蠢又唔靚嘅女仔做朋友㗎啦~」

Outofthepool是我上大專時改的名字,專是用來追星,寄望得到偶像的祝福便會成功談戀愛。

「係咩?我又真係幾外協嘅。」

唉,果然偶像都是注重別人外表。從他IG貼文中,我隱約留意到他的打扮非常時尚,而且身型高挑,應該不會怎樣遜色。

再者,憑他的才華,就算他不俊朗,他還是有條件選擇的那個人。

「不過,我睇心多過樣。」他續說。

「真係咩?」我甜絲絲笑著打字。

「55 我覺得你好善良㗎。」

我的心又微微顫抖了,可能是平時都沒有人會稱讚自己,所以一聽到有人喜歡自己總是會有突如其來的騷動。

還要出自偶像的嘴邊。

剛拒絕了一人的進來,接受了另一人的消失,突然竟迎來BU的出現。

沒有想過用IG追星沒有為我送上戀人,卻讓自己在偶像心目中佔了特別的位置。

如果他是我的男朋友會是怎樣呢?
「BU bb~好掛住你啊~」我撲向BU身上。

「傻豬~我咪喺你面前囉~」BU把我抱得很緊,暖烘烘的胸膛緊貼我的臉,他的高度恰好把下巴放在我頭上。

原來他所說的「攬落去啱啱好」是真的!

「我地去食雪糕好唔好啊?」BU牽著我的手說。

「好啊!我最鍾意食雪糕!」我雀躍無比。

你一口我一口,雪糕融了,我的心卻融化得更快。

以前的我總討厭在街上卿卿我我的情侶,但現在沐浴在粉紅泡泡裡的我,才發現旁人的目光根本不用顧忌。

他們大概就是羨慕著我們的甜蜜吧!哈哈哈哈!

由BU bb喂我的每一口牛奶雪糕,都是如此香濃,教人一口接一口。

「傻豬豬,你嘴角污糟喇。」

細心的男朋友就是會溫柔提醒粗心大意的女朋友。

「啊!我唔記得帶紙巾,點算好啊?」正當我打算如常用手指抹走污漬,BU bb居然拋開偶像包袱,直接用舌頭舔我的嘴角。

冰涼且甜蜜的舌頭滋潤了寂寞耐久的嘴角,啊嘶—

這時,「咔嚓咔嚓」數聲,閃光燈閃過不停,周圍居然出現一班記者。

「正!今次大新聞喇,令女人尖叫嘅BU bb戀上醜女fans!」

「點解BU bb會睇中佢㗎?」

「件豬扒好有錢?」

「唉,molamola,BU bb無得翻身了。」
笑死最後嗰幾句好仆街
我聽過一句話:唔靚=女人嚟???仆街到爆
應該成段都係ff
「啊!!!」我馬上蓋著耳朵,試圖不去聽這些流言蜚語,並且拉著BU bb急步離開。

「走啦BU bb!」我大叫。

他卻搖搖頭。

「做咩啊.....bb?」

「你係善良,但我地都係做朋友適合啲......」他甩開我的手。

「咩啊我唔係你嘅傻豬豬咩?」

BU不會拋棄我的,他不會是這種人。

他靠近我耳邊說:
「你自己諗下幾多成真啦?我堂堂偶像級歌手點會同你一齊啊?我當你fans仔咋,係會出錢出力嘅fans。你唔係覺得自己襯得起我啊嘛?我只不過想同你攞靈感,而家攞完喇。」

他說畢,轉身向著記者說:「各位記者朋友,你地聽到曬啦?呢個女仔其實係我朋友,見我最近無咩靈感寫歌,佢就約我食下嘢咁,佢做戲唔差㗎,所以啱啱我都好入戲。一切都係夾定嘅,大家手下留情,唔好亂寫啊。」

不!!BU!!!你一定是有苦衷的!不然你不喜歡我,就不會抱緊我、不會牽我手、也不會和我親嘴!

眼看他拂袖而去,一班記者緊緊跟隨,剩下崩潰地咆哮的我。

「啊啊啊啊啊!」
幾廿歲人仲咁多幻想
「啊!!!」我馬上蓋著耳朵,試圖不去聽這些流言蜚語,並且拉著BU bb急步離開。

「走啦BU bb!」我大叫。

他卻搖搖頭。

「做咩啊.....bb?」

「你係善良,但我地都係做朋友適合啲......」他甩開我的手。

「咩啊我唔係你嘅傻豬豬咩?」

BU不會拋棄我的,他不會是這種人。

他靠近我耳邊說:
「你自己諗下幾多成真啦?我堂堂偶像級歌手點會同你一齊啊?我當你fans仔咋,係會出錢出力嘅fans。你唔係覺得自己襯得起我啊嘛?我只不過想同你攞靈感,而家攞完喇。」

他說畢,轉身向著記者說:「各位記者朋友,你地聽到曬啦?呢個女仔其實係我朋友,見我最近無咩靈感寫歌,佢就約我食下嘢咁,佢做戲唔差㗎,所以啱啱我都有啲入戲。一切都係夾定嘅,大家手下留情,唔好亂寫啊。」

不!!BU!!!你一定是有苦衷的!不然你不喜歡我,就不會抱緊我、不會牽我手、也不會和我親嘴!

眼看他拂袖而去,一班記者緊緊跟隨,剩下崩潰地咆哮的我。

「啊啊啊啊啊!」
「咩事啊沈絲絲?」姐姐奇怪地看著嚇醒的我問。

「家姐,我發惡夢啊!」我撒嬌道。

「訓啦,假㗎個夢。」她安慰著我。

「嗯嗯。」我點點頭,好像明白了甚麼。

對,我和BU只是一場夢。

第十天,陳浩賢還沒來找我。

相反,BU開始每天都會找我聊天,有時會聊一整天,有時用上整個深夜,有時只是聊兩句,大概他是找靈感吧。

我本來已經接受了陳浩賢消失在我世界的事實,只是BU一找我,我總是不期然想起陳浩賢。

一個新生代偶像,一個校園男神。

偶像會和我聊到天涯海角,男神不會;男神會保護我不致受傷,偶像不會。

然而,兩人都熱愛音樂,連他們的說話方式都有點相似:愛哄女生又會像小孩一樣說反話。

偏偏他們都是我不可觸碰的人。

我突然想起,那個夢的BU很像陳浩賢。

或者,我已經當BU是陳浩賢了。

因為我和他們都是不可能的。
A0係咁㗎啦你呢啲有拍過拖嘅盡情恥笑我囉
btw不推文好衰
我驚恐地醒過來。

「咩事啊沈絲絲?」姐姐奇怪地看著嚇醒的我問。

sor 上面重覆了 仲漏咗一句
BU同賢仔到底係咪同一個人
用慣咗不推文
之後會開估賢仔呢個名好可愛
學brian cha再btw 正評60再出
每日都出啲啦 會多啲人睇
好 聽你話 襯放假要打多啲先~
我都明出得少係好難俾反應嘅
目標:一日一篇 有60就加多篇
新毒者留名
今日好叻出咗好多
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞