《求神畀我出一次Pool,點知畀埋個偶像男朋友我》

1001 回覆
148 Like 11 Dislike
buforblue?放傢俬㗎wo
buforblue?放傢俬㗎wo
P牌仔無得正評
偶像BU竟然轉去買傢俬 我都唔知添
多謝你手動正評同我傾計就好好喇
每日一篇
想多一個正評
求阿軒,浩賢,絲絲,家姐,Richard 5p
手動正皮
因為你,我試下寫先

寫咗添 唔好意思
新讀者留名 樓主有人睇你啲故架
加油
講下笑咋,我個故又唔見人咁講既
以為有故好失望 唔追了
唔好意思 頭先同朋友玩下 與故無任何關係
而家出多幾篇多謝你認真支持!
「嗨,等咗好耐?」我還沒走到座位,阿軒已經幫捧著電腦的我拉椅子,紳士極了。

我很有預感,和他在一起,我會像一個公主般,被他呵護備至。

「到咗無耐咋,一齊睇野食?」

「好啊!」

整頓飯下來,我們都沒什麼話要聊,好像什麼都不值一提,眼前的他都比文字還要冷冰冰。

「係呢,補習社尋日話唔同我續約。」當我們走到餐盤回收站,他為我捧著兩個餐盤時,我說。

「點解嘅?」

「話夠人囉,不過我本身成績都唔太好,無計啦。只係我有啲等錢使。」

「咁你有無興趣幫我阿妹補習啊?佢鍾意姐姐補,但小五呈分試,開始跟唔到課堂進度。」

「噢!我考慮下先。」我看看手錶說:「好啦,我要上堂喇。」

「WhatsApp傾!」

「嗯。」

課堂間,我一直考慮著阿軒的提議,但這不是意味我和他的關係會變得更緊密嗎?

定時上阿軒家,經常見到阿軒,這樣好不好呢?會不會尷尬呢?

而且我還要收他家的錢,這種關係好像很奇怪。

「同阿軒認真啲,唔好玩佢。」

陳浩賢的話突然浮現腦海裡,我更加無意聽老師說的あいうえお。
counted
多謝你啊
你有多啲野睇我就follow: D
「你頭先點?」又收到那個沒有聯絡人名字的WhatsApp。

「Who are you?」我問。

「屌你咩,今日睇背影都記得,睇我icon就認唔出我。」

會隨意吐出髒話的人不多,我再看一看Icon,是聖誕節見過的巨型熊娃娃。

「oh,你係陳浩賢?」

「係啊,之前叫你唔好嬲,點知你嬲到唔識人。」

「屌!我以為你send錯人咋。男人老狗用熊啤啤!」我不自覺用了髒話並加強語氣。

「算,唔講呢筆,你同阿軒點?」

「關你撚事?」

「唔好講囉,我遲早知。」

我靈機一觸,既然陳浩賢是Player,應該能解答我的愛情問題。

「好,我問你… …」我一五一十把我的疑難告訴他,並說這是我朋友的問題。

「哦,好簡單,你的朋友就是你! 」

「痴線,係我朋友!」

「你今晚嚟Hall樓下個Gym房,我就解答你。」

「下… …」

果然是Player,直接!但我也想知道答案,還有… …

「OK!」
咁我要努力啲
速度,速度
等緊你我今晚繼續
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞