《求神畀我出一次Pool,點知畀埋個偶像男朋友我》

1001 回覆
148 Like 11 Dislike
多謝
可能啲m女鍾意??
你真好
根本唔係佢妹想補習,係阿軒想呃主角上嚟扑野
阿軒好噁心
絲絲快D同阿軒分手,同BU一齊啦
牙軒
我講下笑咋SM的話前提都要deal好先咁玩
我答m女只係因為我諗唔到其他原因
你睇通曬
少hurt雖然我明你意思
呀軒快啲分手啦
垃圾軒
啱啱一口氣由頭追到底

阿軒真係仆街嚟
不過同一開始唔講嘢毒毒地好靜個image有啲大contrast 連同女主角啲交流都係

Between 樓主請加油,會繼續追
所以其實佢係慢熱多過真毒~轉捩點係由佢見到陳浩賢同絲絲喺hall好close嗰幕
我覺得佢偽毒溝女 好嘔心
牙軒
賤人黎
「我哋不如分開啦。」

我拋下這句話,便衝出房門到客廳拿手袋。

童姐驚愕看著我問:「講咗喇?」

我充滿感激地向她點頭,急步離開。

等待電梯時,阿軒跑出來拉著我說:「點解啊?我做錯啲咩?我改啦!」

「無啊,我只係覺得我哋唔夾,你好好㗎。」我不想多作解釋。

「我唔想咁啊,既然我好,咁你更加唔應該離開我啦係咪?」他説罷後用力地抱著我。

「正如你鍾意落雨,我鍾意天晴,我哋係兩個世界嘅人啊!」我甩開他的手,情急之下想到這個例子。

「我都可以為你鍾意陽光㗎!只要你唔離開我就咩都得㗎。」他用那雙水汪汪的眼睛看著我,並跟我走進電梯裡。

為了避免心軟,我按電梯後故意避開他的目光,轉而望向前方的鏡子。

「嗚嗚嗚.......你真係咁狠心,一齊未夠三星期,已經咁對我!!你係咪有第二個喇?」

他第一次為我哽咽,原來就是認為我喜歡了其他人。

「唔係,係我哋兩個人嘅事!長痛不如短痛啦!」我馬上反駁他。

「我知喇,陳浩賢都鍾意陽光!一定係佢啦!」他抹走臉上的淚水,激動地抓著我的手臂說。

「哦!原來你一直都覺得我同佢有嘢!我同你講,真係因為你唔再好似以前對我咁溫柔,我先會咁㗎!」我再次從他的手裡掙脫。

「咁咋嘛,我改啦。我都係鍾意你,先會喺你面前做自己咋嘛~我會繼續為你煮野食,為你拉凳,做你嘅王子㗎!」

「算啦,你做返自己喇,而家講咩都無用。」我從電梯走出華麗的大堂,提醒自己要狠下心腸,不能重蹈覆轍。

「唔準走啊!」他繼續扯住我不放。

面對著保安員、住客的奇異目光,我感到很難為情。

這時,我收到一個不是聯絡人的Whatsapp來電。
「等等,有電話。」我甩開他手說。

「喂。」我邊走邊說,阿軒緊隨著我。

又是一把熟悉的聲音。

「啱啱童童ig搵我,話你俾阿軒chur緊。」

童童?阿軒?是認識他們的人?

「你係邊個?」我不敢魯莽。

「屌,第二次認唔到我!我唔見咗電話卡,咪喺度買個新囉。」聽到髒話,我不會猜錯了。

「阿軒喺你隔離?」他續問。

「係啊。」

「咁啦,由而家開始,我叫你做咩就做,直至電話收線。」我望了一望阿軒,他在等著我。

「試下同阿軒講你而家要傾project,我係你同學阿May。」

「阿軒,阿May話要而家傾Project。我哋遲啲先傾?」我裝作難為情說。

「唔緊要,我等你傾完。」

我們坐在阿軒家樓下的公園長椅,他聽著我聊天。

「咁我哋照傾。交俾你嗰part做成點?」他嘗試模仿我的同學帶領話題。

「我嗰part?」我遲疑了一會,想著該怎樣編下去。

「我唔識做啊,條題目我都睇唔明。」

「好簡單咋啵。ありがとう(謝謝)我明啊~」他突然說了一個日文字詞,害我差點笑出聲來。

「呢個我點會唔明啊……咁愛してる(我愛你)你明唔明啊? 」

我知道阿軒聽不懂日文,陳浩賢也是半懂不懂,所以我開始亂說話。

「咩嚟啊?Ice乜嘢啊?等我查下先!」

「算吧啦,睇你都唔識㗎喇,以為你日文突然咁勁可以教我添。」我馬上截停他查字典的舉動,順道調侃他的日文。

「哼,我係勁咗好多㗎!我仲識おはよう(早安)㗎……」

從天亮說到天黑,我和陳浩賢在阿軒面前一直「聊Project」,實則在討論他學過的日文。

雖然要時刻提醒自己不能說錯別的內容,難免有點拘謹,但這樣「久別重逢」的日文討論還是份外有趣。

阿軒這時拍我的肩膊,打斷我們說:「你哋係咪仲未傾完啊?」

「答佢有排啦!」陳浩賢指示我說。

我轉向阿軒說:「未啊,阿May原來乜都唔識,要我教返轉頭。」

「唉,咁好啦,我哋遲啲再傾。」阿軒顯然有點疲倦說。

「好。」我頭也不回繼續「聊Project」。

「走咗喇?」陳浩賢問。

「係啊~」

「啊——終於扮完,辛苦死人~我條俐打曬kick喇~」

「哈哈,你出屎橋咋嘛!」

「你呢個仆街,枉我用咁多時間救你。」

這句話.....怎麼這般熟悉?

是在夢裡聽過嗎????
浩賢bb終於出場
屌 仲唔買機票飛返嚟
點搭通埋童童咁勁
垃圾軒被飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞