《求神畀我出一次Pool,點知畀埋個偶像男朋友我》

1001 回覆
148 Like 11 Dislike
絲絲:人地男神嚟唔好玩我呢啲毒毒啦
「叮」

深夜時分,我收到一個訊息,一個本來會讓我很興奮的訊息,但我卻提不起勁。

「Hey可唔可以話你知一樣嘢?」

他學了我的開場白「Hey」。

「你講。」

「你咁冷淡嘅?m到?」

會直接將不開心連繫到來月經只有BU。

「唔係,我係因為一個人而唔開心T T」

我突然任性得想向偶像撒嬌,心裡明知道這是不可能。

「哦,咁等你開心再講?」

他果然沒打算安慰我。

「你講啦。」我沉下氣說。

「你唔開心啵~」他好像和我比拼撒嬌的功力。

明明撒嬌應該是女生的本能。

「講啦女人!」

「咁惡,Bye!」

我還是不夠他來,宣佈正式投降。

「咁又唔好,你講啦~我好想知啊~~(溫柔地問)」

「好啦~我講喇!!有fans溝我。」

所以呢?

偶像是在提醒我是沒人要的可憐蟲嗎?

單純知會我還是叫我不要再煩擾他?

到底他的目的何在????

我怎麼覺得這是雙重打擊呢?
阿BU想點
衰格囉
唔知可唔可以有50正評睇Jeffrey BB先
就黎50
體重就係
好瘦
手動負皮
146bmi超重了
點解10:30一齊追viutv啦
一開始已經閃死人
一齊減肥係屋企做運動
見到個聞字。。。心諗。。。做乜鳩。。。。
咩叫亂咁人地一片真心
我留返聽日先睇怕睇完返工囉囉攣
一齊講:我要健康我要消脂!
「恭喜偶像,失蹤一排有pool出~~」我沒精打采打著冷冰冰的字。

「不過呢,我怕怕~~」

BU又使出撒嬌招數,而且看來他還未正式談戀愛。

「你怕咩啊?fans溝你,你好明顯係揀人嗰個,去馬啦!」

「唔係啊,睇相見到佢好高質㗎,成個model咁。」

「model配idol,絕配!」

不然普通女孩配偶像嗎?

求你別說下去,我的心快被鞭打得體無完膚。

「咁你幾高?」他突然問。

「關你咩事?」

「唔好講囉笨~」他的語氣有點像一個人。

「咁佢幾高?」

「168,正!」是我不能攀比的高度。

「咁佢好靚?」

「我講完到你講幾高?」

「ok」

「成個長澤雅美咁。」不會吧,是求婚大作戰的吉田禮,那我一定輸慘了。

不,我都沒有參賽資格……

「哦……我唔夠160.」

「啱啱好。」

「咩意思啊?」

「攬落去啱啱好。」我知道,他又在亂說話了。

「你又壓力大?」

「我寫好首新歌喇,無壓力啵~~」

「哇!!好想做第一個聽啊!!!!(發夢)」

「而家訓?」

「唔攰啵。」

「係你話發夢聽嘅,你唔訓咁我點去你個夢入面唱呢?」

啊——我開始懷疑他是不是借歌結識女歌迷的那種下流男生!!!他竟然比陳浩賢更會哄女生!!

「痴線!你係咪對個個都係咁講嘢㗎?」

接著,他為我帶來一個意想不到的答案。
淨係對你一個
依~你應該溝開仔/女
依~又話一日一篇嘅?
按反應出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞