《求神畀我出一次Pool,點知畀埋個偶像男朋友我》

1001 回覆
148 Like 11 Dislike
點同你鬥
多謝記得科勞我艾豬
僅此一秒。

「上去坐,安全啲。」他讓我先上電車。

上層寥寥數人,我們走到後排,他坐在我對面。

為免尷尬,我望向窗外的街道,車輛光速駛過,行人來去匆匆,昔日朦朧柔美的霓虹招牌所剩無幾,換來是刺眼的LED燈牌在半空飄蕩。

紅眼睛幽幽的看著這孤城

我突然有點悲傷。

此時身後吹起陣陣冷風,空氣竟牽起了一絲浪漫,我回頭看著陳浩賢。

「係呢,你成日戴著嘅。」我指著他的護腕帶,決定直接探口風。

「無啊,型囉。」他摸摸護腕帶,若無其事地說。

這是藉口,他還沒打算告訴我。

「咁你做咩染藍色頭髮嘅?」我不為意伸手輕觸他柔順的髮絲,洗髮水的香氣隨即撲鼻。

「唔型咩~」他嬉皮笑臉地說。

「mk就真!」

明明昴只是一頭平平無奇的黑髮。

「我鍾意藍色,咪趁大學染下囉,遲啲grad咗想染就無機會。」

女生們都說,藍髮是陳浩賢的標誌,別人染可能俗氣,在他身上卻是魅力之處。

「咁你又啱,我都有啲想染灰色。」

愛蜜莉雅是灰髮的。

「染啦,想做就做。」他伸手輕撫我的頭。

我今次來不及躲避,應該説沒有意欲躲避,全身便如觸電般顫抖一下。

「自己鍾意咪得咯,傻仔!」他縮手續說。

但喜歡還喜歡,還需有自知之明吧。

我又不像愛蜜莉雅一樣可愛,更沒有他的魅力。

這點,BU應該會懂我。

我沒有回應陳浩賢,唯有繼續看風景,回想著觸電的原因。
出啦謝謝關心 呢篇諗左一日先出
老母你攞去啦
人家是女孩子 不是不孝子
文啊
ff同好我會!
多啲正評 討論多啲個故我就開心死喇
紙言有改會順啲 得閒先睇啦
「家姐啊,我問你一條問題啊~」我回到家後,如常幫姐姐按摩小腿說。

「問啦。」姐姐放下手機,抬頭看我。

「無啊,想問下呢Richard有無試過摸過你個頭啊?」

「有啊~做咩啊?」

「咁係咩感覺㗎~」

「心動囉~你唔係煲好多少女漫嘅咩?無聽過『摸頭殺』?」

我搖搖頭。

「『摸頭殺』係指女仔被摸頭通常都會有心跳加速同觸電嘅感覺,所以有人話摸頭係可以將對方秒殺!」姐姐把「摸頭殺」的Wiki定義讀出來。

「哦,係咩。」我暗喜。

這代表不只是我一人的感覺。

「咁點解一定係摸頭先?」我再問。

「因為相關的感覺神經元就位於毛囊底部。」姐姐在網站找到答案後說。

「要留意,男仔摸頭可以有好多意思,有啲係覺得好玩或者習慣,但通常都係想同你接近,順便試探你對佢嘅感覺。簡單啲講,就係對曖昧對象或者另一半先會咁做!」她看著我說。

「下,網上嘅嘢都唔可信嘅!」

陳浩賢之所以摸我的頭髮,是因為我們剛好提到染髮,那可是自然而然的事。

不然呢?

我連向普通男生表白都不成功,男神怎會對我有興趣?
摸頭殺真係無敵
被寵溺嘅感覺
有一篇喇
有開心事分享詳見IG
今日仲有無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞