電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
我都想知
答返自己 岩岩問左話無 再等下先
咁我唯有等kindle oasis父親節減價
心郁想上7吋
研究左一排+睇人review kobo呢D地方比唔上Kindle(有錯物屌
- screen相對易壞
- 實體制唔好按
- 只有喺kobo平台買既書可以同手機app sync進度
- highlights sync得慢 有時一兩日先sync到
- 較難匯出highlights (kindle可以用clippings.me)
睇曬個post最後都係平平地買左paperwhite
無投訴
等kindle出usbc既機先再諗
還掂都係瞓覺前睇下

走去玩過kobo d機硬係覺得個mon凹左入去好難㩒
(個人覺得)
我覺得隻手指啱啱好卡住喺個凹位會拎得穩陣d
今日終於忍唔住喺誠品買咗部forma
而家幾多錢
8Gb $2199, 早買早享受
呢款啦,睇過實物,又輕又有實體鍵,2千蚊真係抵玩
kobo forma?
好似係7 吋Kindle Oasis 2
真係輕同好手感,比起最平果款好用好多
本來我都係諗住買佢, 但係我發現原來佢借唔到香港公共圖書館嘅書kobo先得
而家圖書管出埋電子書咁勁咩

but 都係睇小說既話上網下載
想請教大家邊部可以睇到google book買嘅書?
主要考慮kindle/kobo嘅機
睇中文書為主 冇睇漫畫需要嘅
有左好多年啦
有個遺憾,電紙書始終攸唔到IPAD果種上網速度,否則可以睇到好多野
係呀,可以睇報紙 用嚟上連燈都得
無咁靈敏
放 Kobo Forma 32G,日本購入,已貼日本制高質保護貼,$1500,有興趣就麻煩留 contact 啦
啱啱响豐澤買咗kobo forma
開心使用中
我最後買左boox nova
nova2
nova2?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞