電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
會有影響?
我裸機怕有鎖匙散銀會刮花個mon
好睇你張Mon貼嘅質素
我會寧願擺入袋
kobo 10.9 to 10.11 75折
入定落basket 啦
我有用原裝套,價錢貴
但幾好揸手,易裝拆
可惜嘅係充電port 嗰邊無protect ,會有刮花風險
平時用開ios app 睇小說,呢3部代唔代替到?
邊到有得買呀,出街好驚un 爆mon
我買機時喺誠品買埋,唔平,$368
Kindle 如果睇英文書唔識字可唔可以好似MacBook 咁即刻lookup 查字典
可以
我問佢佢話無套賣
搭單問 kobo得唔得?
開心share, kobo facebook 見到:

樂天Kobo|預告!全館75折
幸福真的是來的措手不及
為慶祝國慶 樂天kobo電子書10/9-10/11全館75折
大家做好準備趕快將週年慶來不及買的書趁這次優惠收一波!

10/9-10/11全館75折👉🏼https://bit.ly/3d9H2Cq
10/9 開始喔!!
有無中文/中譯文學類推介?
聽日可以買多啲
Kindle paperwhite 連皮套prime day賣緊120usd
不過想等吓oasis會唔會特價
講真我用過 PW 3 代,好神心咁買埋 32gb 諗住做埋漫畫庫
先唔講睇漫畫嗰part
事實上amazon 繁中書庫真係完敗比其他幾家
當然其實有方法可喺各家book store 買書再轉落Kindle 睇
但我覺得咁樣實在太唔方便
再講免費嘅 繁中書,除左好讀之外,實在係太難搵到其他地方有。
(簡體就大把)

所以我轉左用kobo,直接買書就喺libra 睇,又有折,直接買,sync,打開。

唔係引起罵戰,只係希望比到d suggestion 巴打,唔洗苦等。
大家有冇試過
個mon可以用手指
但用筆就用唔到?
已經換過筆頭
mybookone有得買
我都考慮過libra 呀

不過佢闊咗少少放唔到落袋
睇尺寸oasis 就啱啱好
呢個只可以台灣?
有冇人用ipad Kobo, 覺得點?
相信係 香港kobo試下出慶祝國慶 第二日就會俾廢老督灰
完全兩回事
睇一陣對眼會攰
少咗實體掣感覺又差啲
加上iPad重過kobo ereader,拎出街無咁爽
追完post
淨睇中文書係咪kobo libra唔駛諗?
好似冇人買mooink嘅?
kobo h2o 糾結緊黑定白
有冇人買白色 大約用幾耐會變黃
啱啱喺台灣kobo買咗書
俾錢嗰陣
直接轉台灣地址同重新入過信用卡資料就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞