電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
我見us kobo 有ereader 減20/30
但係咪美版機都入到台/港bookstore?
你買咗未啊?
呢排想買
諗住平平地入部nia睇玩下
但試完像素真係比300ppi差太遠
直定諗緊 clara定h2o
驚自己三分鐘熱度哂錢
clara 宜家好似好似有 discount ,h2o就冇。我都諗住入 h2o, 睇開書,應該唔會晒錢嘅。
買左h2o 開心睇書中
兩日已經ko左一本
之前用ipad睇極都睇唔完一本
我係誠哥用ae卡買送返150蚊誠哥卷

不過都係有陰陽mon問題
樂天Kobo|【香港限定】樂天Kobo聖誕大優惠
2020/12/16-12/22 機價最高減港幣$260+港幣$200電子書優惠券
🔥活動期間:2020年12月16日-22日

🔥優惠內容:(以下價格皆為港幣)
🌟Kobo Clara 優惠價$1,069+電子書優惠券$100
🌟Kobo Forma (8GB)優惠價$1,939+電子書優惠券$200
🌟Kobo Forma (32GB)優惠價$2,339+電子書優惠券$200
🌟Kobo Nia定價$799+電子書優惠券$100
🌟Kobo Libra (2色) 定價$1,699+電子書優惠券$200

🔥購買途徑:
📍誠品香港門市(銅鑼灣店、太古店、尖沙咀店)
誠品香港 eslite@HK
📍豐澤全線TechLife by fortress分店和豐澤eShop (https://bit.ly/3gTJGg9)
Fortress 豐澤
一本網(https://bit.ly/344aK8i)#
一本 My Book One

一本=超閱網=三中商=中聯辦持股
呢到個個用kobo,kobo真係甘好用咩?
其實係睇商城,想睇多啲中文書,輕小說,漫畫咪用kobo囉,轉檔始終質素變差
我自己係用kindle ,中文書少係問題
如果唔係因為kobo 32gb 貴過oasis ,我都可能轉左會
用來睇漫畫同書多
都買咪得囉,買呢啲梗係先睇商城先,你係睇書,唔係睇機
問下都可以比負皮連登仔真係幾惡下
因為漫畫兩邊都冇我要既野
我都係睇漫畫為主,間唔中先睇文字書
邊度有買邊部囉
睇漫畫可以用vol推送去kindle,不過睇漫畫最好用ipad,唔係你睇完即del,用32gb都係唔夠位
睇pdf 就用iPad 啦
kobo係咪免破解可以直接睇到Google d書
未試過,唔知,google 啲書下載版有冇保護先?無就咁掉入去可睇,有要解碼
我之前用8gb
32 gb 暫時夠用
岩岩買左kobo h2o, 開心使用中
光度平時係屋企大家大約用幾多%?
同埋自動自然光到後期黃得太勁好怪,是咪正常?
因為我唔鍾意佢陰陽mon
所以如果有開燈嘅話我就盡量唔用部機個front light
覺得唔開個front light睇得最舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞