電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
有kindle 同 kobo

硬件上嚟講kindle 好啲,但睇中文書嚟講kobo贏哂,好多書都有,成日做特價抵到爛
ipad mini加paperlike mon貼
kobo forma係咪可以係誠品買?
請教下如果想買部開放平台睇曬kobo, kindle 同hyread 既係咪hyread 既 gaze note最好?
你哋覺得七吋同埋八吋mon分別大唔大, 會攞嚟睇書同漫畫, 都有pdf
kindle oasis 靚又快,但貴d又得7吋
kobo forma 就慢d無咁靚,但有8吋同便d
你地會點揀
我漫畫需求不大 所以會揀 kindle
8吋有啲大 因為我會拎出街睇 7吋啱我啲
想知kobo啲書過唔過到落kindle?會唔會有加密架?
同埋邊問誠品有kobo 想去望下
今日睇到呢個令我對Gaze冇晒好感

[url]https://www.ptt.cc/bbs/book/M.1582369136.A.A35.html
[/url]
有百度真係好得人驚
想買kobo
不過最細個部又好似太細
我諗住買kobo forma,太細到時睇得唔舒服又要換
made in Taiwan
等緊有折
而家美國網賣1600喎
請問邊度啊

係咪一樣可以set繁體

我諗住買Clara
巴打大約諗住幾錢放我諗一諗先
淨係可以寄美國
冇呀
用集運咪得囉,50蚊姐
邊度邊度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞