電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
我都係等緊
我前幾日買冇白色 又話唔返貨住
通常我係Google Play買書 再入落去 kobo因為同一本書 Google 平好多
其實我係指部機
開心使用中
無知一問
點解唔用ipad mini嘅
護眼,你可以search下電子墨水了解下
佢都係話剛剛返貨,本身諗住都係買黑色,但係再睇睇下個店員話返左白色,就轉左白色
用eink睇書舒服好多
買左8吋 KOBO, 個背光唔係好平均, 高光度果時會見到翻頁鍵果邊有條光
有冇圖睇下
有d咩缺點準備入手
https://www.ptt.cc/bbs/book/M.1550153198.A.03A.html

情況一樣, 光源充足唔覺眼, 所以誠品到檢查時唔覺
用緊KOBO H2O

係部機少貴之外

用緊真係搵唔到咩缺點 格硬講背景唔夠KINDLE白

有書籍介紹、可試閱、多中文書籍、有實體鍵、電量多(每日用1,2小時 三個星期唔駛差電)、按鍵回饋快、7吋睇漫畫勉強夠用、可輕鬆匯入外部書籍、可用KOBO POCKET (呢個功能非常好用)
用緊KOBO H2O

係部機少貴之外

有書籍介紹、可試閱、多中文書籍、有實體鍵、電量多(每日用1,2小時 三個星期唔駛差電)、按鍵回饋快、7吋睇漫畫勉強夠用、可輕鬆匯入外部書籍、可用KOBO POCKET (呢個功能非常好用)
用緊KOBO H2O

係部機少貴之外

喊出黎 嗰日佢同我講最近都唔會返
香港kobo 可唔可以去台灣既 kobo 買書?
可以
登入台灣kobo就可以買
可唔可以講下大約點做,google 查唔到...係部機到好似無得選,係電腦登入再去台灣果邊買?
部機要用台灣帳戶登入
即係兩個帳戶?地址求其打個台灣地方就得?
Yes, 我日本,香港,台灣三個區都有買過書。不過後來發現香港區買書最唔抵,台灣經常有折。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞