電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
我知呀,但係豐澤仲貴過亞馬遜 ,亞馬遜已經係未減價
你本書係Kobo買?

上面2本都係來自同一個網,係format 唔同

你有無用電腦改過kobo個setting ? 我啱啱買番嚟有改過,係無咗白邊;但之後本kobo自動upgrade,就有番白邊,我再用電腦改個setting 都無用
硬件上我都覺得kindle 好用啲,如果下次買我會買番kindle

但問題係呢兩本嘢唔識壞,我本paperwhite 買咗無10年都有8年,尋日叉一叉電又開得番

感覺上kobo好似會壞先,反應開始慢同有時會hang 機要reboot
仲有zlibrary
所以我完全冇考慮過kindle
直入kobo
係比較淺,睇書其實都仲接受到,但睇漫畫會比較辛苦。
唔洗。。。
Mooink同kobo唔知點揀好

Kobo又好似話就出新機
係邊買我今日都準備好狗衝買
cwb 誠品
好多人都話Mooink書庫少書
我自己用左3日kobo近呢2、3年出嘅書都有
你可以再比較下書庫
誠品好貴喎, 我仲等緊減價
昨日cwb誠品買,用apple pay hsbc visa減30,有白色
巴打買左邊部
白色7吋,好滿意
我尋日買左喇
澳洲kindle用家表示呢邊公共圖書館可以用kobo scan barcode借ebook睇
kindle只能課金amazon
下一部reader將會轉用kobo
唔識壞係真,我部kindle version 1 到宜家仲開到
係 之前朋友買左 貴左一個double
其實係水貨黎 仲話有保養
佢保養都係幫你寄去amazon到整
有興趣 kobo 但佢個書庫查野真係唔友善...,另外邊度買會平啲,見 kobo 香港係果三間,你哋係等特價定睇外國網店?
有冇人買左Kobo H2O?
錯過咗之前特價, 依家想買部kobo forma
尖沙咀誠品有冇kobo?
有,尋日見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞