電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
yes
想問你係邊買boox nova2?
Amazon呀絲打
有一堆epub同pdf英文書想睇,1k咁上下揀kobo定係kindle好
pdf要大mon機至睇得舒服少少
睇pdf如果閱讀器有重排功能會好d,一係就要大mon1k難少少
唔睇pdf 呢,其實都係得幾個file。
利申有calibre
我買完每星期最少都會睇完一本書喎可能我得閒,返工要坐成個鐘車,放工又係。不過多數都係睇小說。
咁梗係budget內盡量揀大mon嗰部
另外
買中文書多就kobo
英文就kindle
Kobo 台灣store啦,你設定嗰度將地址轉過去台灣就得。
電子書可以,漫畫唔得
一本中文都冇
之前落誠品睇書,見到打直既中文字竟然頭暈同唔識睇,要睇英文先讀到野。
主力睇英文書的話,kindle真係無得比
btw中文書都有橫排架

主要係諗緊,因為自己有一堆epub,到時係咪直接轉啱格式入落去就得,同埋kindle用幾耐會打柴姐。但係上網同係街又見唔到有港行。唔通真係等black Friday平價買paperwhite咩
係呀,一次過入晒落calibre再bulk convert做mobi或azw3格式就得。mobi可以用email/app直接send to kindle,極方便又可同步書同highlights,azw3就只可用usb入落kindle,無得同步

kindle可以用好耐,我上reddit見到好多都用緊7-8年,仲有啲用緊有keyboard嘅古舊kindle

price .com好似有店舖賣港行?同埋書展通常有代理會擺booth賣kindle,你可以留意下
前排父親節亞馬遜減過價而家唔知仲有冇
都減得幾密 除非想買oasis否則唔駛等bf
e-reader mon真係幾脆弱,不過宜家好似少咗見人話爛mon,可能因為多咗人用機套
等得嚟都睇曬啲書啦
有興趣,未賣的話: https://t.me/hellohello_hkg
睇pdf 都係iPad 好d
我未買之前一年都睇唔到一本書
依家可以睇到幾本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞