電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
想問香港區果本係咪下載左落來
就算之後轉去台灣都會睇到香港買果本書?
轉咗台灣就睇唔到香港果本。除非你deDRM咗再手動放返上機。
轉咗account會reset部機,下載咗先都無用
買部行android,睇埋新聞
多謝大大回覆

岩岩買kobo 而家手頭有d kobo香港coupon
咁要計下點用
有冇人知kobo個mon花左有冇得換?
有冇FORMA嘅 MON貼 推介? 感謝
同問
岩岩入手 kobo h2o,

想問下kobo 手機app, 點樣轉去台灣區??
因為成日$$都出hkd..
kindle 係日森攪好耐都攪唔掂
唔係係咪要用埋vpn 先得
我用左vpn 轉
兩年前我kindle同kobo都有
最後keep左kobo
一來中文齊
二來kindle 買完可以破解比 kobo
但調轉 kobo d 野比唔番kindle (果時未有一個方便的方法)

同埋kobo d 機質感好d
kindle d 設計唔太靚
想問知唔知道誠哥個kobo保養係咪佢自己跟?
見到一本賣話係行貨一年保
但佢睇落似中資background(自取點係三聯/商務)
宜家唔同喇
kobo書de-drm再轉檔就入到落kindle
我反而覺得kindle成個system好user-friendly
有send to kindle功能又可以同步自己啲私伙書
買錯書可以一鍵退款 有事又可隨時搵客服

我最近喺kobo買咗本偽epub想退款
連客服都要上facebook搵 再填e-form...
有冇試過用kobo喺圖書館借書,係咪好多書都借到?
圖書館有兩個借書系統,hyread藏書比較豐富中文書多,overdrive英文小說,中文書極少,藏書總數都唔多

kobo得overdrive借到

想知兩個系統藏書有咩分別,可以試下喺手機download apps睇下
誠哥係咪姐係豐澤
同埋知唔知kindle係咪得水
係啊
Kindle見佢寫係平行進口/美版即係水
但佢都有個貴價option寫有一年保
可以上佢個網格下價
(仲可以check到咩門市有/online訂)
啱啱望pw 好似得水
利申,同電器關係唔太好,成日買到d死點電器,慣咗當場check
我見到32gb pw有 有保養版啊

(Ps. ching小心佢啲營業時間唔update
上次去睇實物聽到sales講佢地會早收工)
32咁大,要8其實應該夠啦
好多私伙epub同azw3係電腦度
感激!諗緊入手部kobo, 心大心細
有無人好似我用 android手機用kobo apps睇?
今日睇個時d小說全部load唔到但漫畫個d就睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞