電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
巴打,請教多一樣野,我掛vpn開台灣戶口,但信用卡要跟香港地址,係咪照用都無問題?我發覺唔掛vpn 唔比我買,係咪姐係之後都要係電腦掛 vpn 買?
我無掛VPN都買到,地址是但作個,照用香港信用卡。
謝,返屋企買本試下
Kobo台灣store成日有折 但香港用唔到佢D promo code
可唔可以用台灣地址+轉運公司
我記得kobo個人資料唔洗俾地址 可能要有台灣vpn 或者信用卡先可以用到台灣promo code
使唔使咁嚴到底幾時有減價
用唔到咩? 之前7折ok喎
都係作個台灣地址+香港信用卡

上面話Kobo desktop用唔到
可以用adobe digital editions開
可能我申請kobo帳戶係直接link Facebook, 無俾到個台灣地址所以用唔到code 我返屋企再試試先
想問下 kobo 點入 英中 字典?

PS: 係太古城誠品買左 Liber H2O 開心使用中

巴打想問誠品買kobo有冇保養㗎?定係同美國網站買一樣無保
掂左, 付款果時選台灣, 地址求其打個台灣地址, 卡照用香港卡, 買完後用abode digital editions 開個下載文件, 之後連接 KOBO FROMA 去電腦, 再用 abode digital editions 授權個裝置, 之後直接轉過去就可以了
誠品會比個聯絡方法比你, 叫你有問題打過去
佢有冇講如果要換機, 係要自己寄返去? 定係誠品幫你換?
應係你直接換代理
咁都幾麻煩 仲以為誠品會幫我換
尋日去完誠品睇實物, 更加想快d買
買啦,開心使用中
仲諗緊買kobo forma定kindle oasis好
雖然書展可能搞唔成, 但果段期間應該會有特價
等多2個月平幾百 可以買多幾本書
提提大家 電子書個mon好易壓爆 千祈唔好壓到
睇你需要,kindle 功能上比較好,但少中文書...kobo 功能上較差,但多中文書
我比較著重功能方面 ,尤其是係睇pdf書嘅能力 如果oasis唔係細一吋, 我就唔會咁猶豫
PDF 兩部都無問題,你可以去YouTube 揾啲比較睇吓
目前諗住睇下邊部減價先就買邊部
今日誠品85折 kobo有無份?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞