電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike

加用台版store
Kobo 有分香港同台版store?
但台版store 有冇香港書 高登故仔果d?
有分
未必有香港高登咁local嘅書
得boox可以
可以用內置browser上紙言,不過速度係唔夠電話流暢
kindle 日本同美國版 除左插頭 係咪冇分別
我見美國斷左貨
想問下kobo 或者 kindle呢類有official store 嘅機可唔可以download txt或者其他電子書入去睇?

因為一向有睇開網上連載小說,如果冇得用呢個方式入書的話係咪變成一定要揀boox呢類用android嘅機?
kindle的話可以用vol.moe推送漫畫
可以入書或txt呀
跟機只會送USB線 無插頭

日版如果去廣告或有事搵客服
就要搵番Amazon JP嘅客服
(美版都要搵番Amazon US)
有部分人話日本客服remove唔到廣告
其餘就無分別
我買左nova 2
台灣誠品店送香港
發現香港誠品都有現貨
我部boox裝amazon 同kobo app 有啲問題。。。

一個就永遠都login唔到,
另一個讀書果陣個ui縮到得返左上角4分一面積

結果我局住要export晒kobo啲書出黎,放係moon reader 到睇
佢原廠嘅reader唔可以咩,我覺得幾好喎
之前買左kindle 諗住培養自己閱讀習慣
點知三分鐘熱度 擺左係度成4個月

直到最近發現左某幾本書係我需要去閱讀

而家變左機不離手
kobo libra h2o 睇學術文章夠唔夠大?
想買部除咗用嚟睇書之外都用嚟睇literaure/ journal 嘅
我係放假少啲睇,返工搭車睇得多
個人認為太細部,最少八吋先夠,尤其是當你睇pdf
真係唔知,不如你直接將佢轉做e p u b,都唔會嘥你好多時間啫
想買mooink 香港係咪冇得買
柒咗救教, 原本以為readmoo啲書可以響官網直down epub俾部kobo forma睇, 點知原來要readmoo專用reader先得, 除左copy & paste之外, 有無方法可以轉本書上forma睇? Thx集思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞