電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
其實好讀網有冇比錢買版權
感覺佢好多出牌社都有但又唔收錢
梗係無
或者有極小部分係原作者提供嘅
用咗一年pw4 打算轉會kobo libra
因為買書通常係kobo買
而且想要實體鍵同唔想太大部
想問香港有無咩時候會平啲
同有無人係amazon買過?
amazon 1400左右
豐澤1600
差2百有保養不如香港算啦
第一次買想買kobo,
forma 係咪最新最好用?
8GB 夠唔夠
amazon 繁體book store有假正版?
咩係假正版?
如果買依啲就自己知自己事啦
擺到明唔係正常出版社

不過點解上到架
好讀係自己買書返黎電子化,好多都係人地睇完唔要果啲舊書黎。
不過好讀個網主早兩年過左身,應該無人接手,而家得返個網係到。
有budget嘅話當然forma最好(最新嘅機款其實係libra)
8GB睇文字夠用,睇漫畫多數揀32GB
libra h2o 新啲,7吋
如果要睇漫畫就forma, 留意forma粒power掣真係好難㩒
8GB睇書好夠用,少量漫畫都OK
kobo libra 有個唔好處就係想highlight本書既左/右面係做唔到,未用過其他ereader唔知其他係咪都係咁。

買咗一個月到,開心使用中

其實新手 買kobo clara係咪都夠
定大家會覺得比多幾百蚊買libra會差好遠?
佢都幾有心
有掣爽好多 唔洗搞到咁多指紋
不過學生冇乜錢買最平算啦
I mean最近呢度討論kobo嘅人多過kindle
聽人講過個掣分別唔大
搵日出去試下機先
咩意思 即係直排 highlight最後個行個陣無得間到去下一頁?
唔係,而係想highlight左右邊邊位既文字係highlight唔到,個mon只係識眨幾下
咁fail?
你地攞出街就咁放落袋?
見佢個mon好似好化學
但原裝套要$368
解決方法: 中間開始highlight 再慢慢移去想要個行
最新出咗Nia 取代咗Clara
可以留意下7百幾入門開心價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞