電子書閱讀器 Kindle vs Kobo vs Gaze

1001 回覆
11 Like 41 Dislike
我呢部10吋MON
3K
大陸LIKEBOOK
本來想買ONYX,但最後買左呢部
因為我睇PDF多,用細機睇PDF好慘
但大MON機主要係大陸先出多,一係就SONY,但超貴
我就係doubt緊買部咩機,本身有部9.7 ipad ,但係睇文要放大
係要諗下洗唔洗upgrade做pro,定係買呢舊野。
另外等緊black friday買kindle oasis
成日睇書既就買啦
對眼都好啲
土地問題又慳錢
有無巴打用kobo 機轉左中文書直排之後書既英文字會上下左右倒轉哂
同埋數字會癡埋一舊?
會唔會有解決方法
想問下大家有無覺得個開關制成日禁唔到或者反應好慢? 係通痛定我中獎
你係用天火轉? 我用calibre個plugin轉好似無呢個問題
是用天火轉
請問手足你用邊個plug in可否介紹番?
感謝你
https://www.google.com/amp/s/briian.com/66824/amp/

我係用呢個 本身係用來簡轉繁但發現都係橫轉直既功能 可以試下 唔記得係唔係用呢個之後無問題
Thanks a lot man
轉頭睇睇
感謝手足先, 不過條link 入到去話內容已不存在

佢本身夾左11張圖,你睇下就咁識唔識用
唔識的話我再cap俾你

可能係因為個grp琴晚起forzen左所以外人睇唔返入面d野
剛剛用另一個plug in 解決左, 之前用開kindle, 唔知kobo係kepub格式
所以就咁入epub就有問題.
btw唔該哂手足先
大家知唔知kobo大概幾耐減一次價
好想買libra或者forma
岩岩先減完,應該要等下年?
睇美漫的話paperwhitrle夠唔夠大
我用forma 實體鍵好難撳
用開kindle四年,最後都係忍唔住買左kobo libra 睇中文書...kobo書轉kindle太麻煩
佢啲造工唔係幾好
但上下頁勁好禁😂
如果AMAZON買完係咪可以轉返KOBO? 想睇英文書但貪KOBO個MON大啲
應該係唔得
ama好似係冇得download file,佢只係俾個閱讀權你

kobo都多英文書架應該,你搵下先
想問下kobo file organization係點
kindle就算係電腦入面整咗folder
d書都要手動organize一次先會係kindle入面分folder
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞