買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
for唔係罪大嘅電視未必有問題,巴打配咩電視?
q80r

佢有個選項係咩48 192,都唔知應該用乜
audio setting? 要等高手答你
呢個真心唔識
用到就算

我set佢hdmi 2out to amp,成日同電視個arc爭做主
我都係,每次都要set番amp出聲
原來無辦法解決,咁算啦
而家睇viu tv覺得連足球小將都好撚清
重製版本身都清啦
高清生命好似好平,平落咸片生命,有冇伏架
無諗過喺4k睇1080i會清到咁
有跟,rtings setting冇咁味精
個筆直買X85G好伏下,如果只係呢兩部揀就A8G更好
但個距離買75"會更爽,要加筆直,另外有部75GX880H揀
X800M2,可以amazon入
我用罪大都有,係色溫唔跟佢用expert1,而用warm
想買部49吋,原本想買x8500g,但驚OLED易有燒印問題,因為都成日開電視,想問下有咩其他推介$8k左右以內都係射程範圍,最好有埋AirPlay
跟佢set好黃咁

我係咪睇錯文
Q80r暖2電影mode超黃我頂唔順,我依家自然加色彩去到30左右,用暖1,我覺得幾滿意,啲膚色有pan影子。至於什麼色準我就真係唔識睇啦,只求顏色自己順眼。
X8500g唔係Oled
budget 應該唔加了,咁可能買返 65" ,雖然成日都想感受吓 75" 的震撼
返去有排慢慢set

之前amazon買果幾條zeskit 2.1 hdmi今日到,返去駁ps4pro 同 uhd bluray試下gay

btw 電視個遊戲模式係咪要插左ps4同轉左ps4個台先用到?平時佢只係答我無法使用
btw 原來now one 4k 係無cec功能,智能遙控器係用唔到嘅,一定要用佢本身果個
遊戲模式要佢部機detect到先得,我Switch都係咁
本身用緊pan 記電視掛牆, 想問我如果轉用sony,個掛牆架仲岩唔岩用?駛唔駛再買過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞