買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
應該係電視處理唔到咁大量資料
用普通hdd試左ok
btw 我部9500試過兩次冇聲,重新開機又冇事
打算用$4300 買三叔55''RU7100
但想知同價位仲有冇咩選擇?
想做下比較
今日見到 AVLIFE 係呢個價
1080p原盤一定得,但uhd原盤就唔得
唔係原盤就一定得
唔關電腦事,又唔係靠電腦實時transcode
係部電視唔支援咁快嘅網速
如果行gigabyte lan嘅tv box/ player係完全冇問題
上面都講過晒,唔再elaborate
4k原盤(remux)?
咁都算進步
對比我嘅x9000
係4k remux
咁唔錯嘅
不個始終唔及nas/電腦玩streaming咁方便
有冇32到36吋電視係好嘅 有smart tv功能
價錢唔係問題
等SONY出新一代
減價
今日去好幾間連鎖店問,有幾個熱賣型號都無貨
SONY 通常幾月出新款

想買43x8500G
前面有巴打問過sales好似5、6月出
THANKS
我用電腦plex串流去9000f播唔到hevc既4k, 但我router同上網早用緊1000m,係咪插lan線就得?
插lan線
建議用kodi+ plex addon
或者直接用kodi,電腦set嘢要開smb1.0,再share個file出去
again, uhd hevc remux未必得
本身已經用緊kodi plex add on, 試過連yify 壓3到5g幾既4k hevc file都一樣lag,係咪解唔到hevc問題呢,試埋直插lan線唔得就放棄
我想買43" 4k smart tv 想問下PRICE .COM有一間佢推介下列43"電視,大家點睇呢
***43RU7080
SONY43 X7000G
LG 43 UM7400
4K hevc 60fps係解到
你試吓lan線先
利申:2017嘅用緊x9000e
1X GB果啲我都得
不過我直接用kodi 連smb server多
smb server唔識set
我覺得係Wi-Fi問題居多
btw我再試試kodi+ plex addon先
sony tv個wifi慢過100m lan
一陣試下插lan線先
求解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞