買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
43吋冇咩選擇Panasonic or sony
請問5000內真4K邊部比較好好似部部都有apple tv+ / airplay 2 咁

本身諗住認命買蝗米 但買多個apple tv又多$1000
好似補多$1000有保養仲好
請問我本身有部垃圾小米用1.4同2.1有冇分別第一次入黎就提蝗野唔知會唔會俾人屌
請問2.0同2.1 hdmi線 如果經usb hub再出會變成1.4質素嗎
訂左9500g鳥
55吋定65吋?幾錢?
65 17000
邊間?
格價網搵
廢事幫人宣傳
btw sony電視有冇得用usb直插播4k片

不過直接用kodi/ plex 整個串流平台仲方便
新手想問下 8500g 55” 跟機「送」既HT-RT3 soundbar 係咪ok?

頭先去左咸片生活 問價有兩個價
$7980 + $500coupon
Or
$8980 + $500coupon + HT-RT3

佢門市散賣HT-RT3 $11xx

新手純粹想有少少upgrade, budget有限, 如果差唔多價位有咩soundbar推介($2000內)
Q80R arc點用落amp度

hdmi插左落3(arc)同amp插out(arc)

然後開左amp,但Q80R聲音輸出度得光纖,藍芽同電視楊聲器揀?
Android tv 有咩app必down
仲有冇咩免費app可以睇到其他電視台
呢個情況時,局限位係usb hub嘅hdmi port
大多數usb hub得4k 30hz,即hdmi 1.4規格,夾2.0同2.1線都出得咁多
最好自己check返個usb hub
印象中除sony以外都有錄影
港人話電視
免費睇now 有線新聞台
搞掂晒
試左arc,uhd bluray,好撚正
差兩條hdmi線先試到ps4 pro同now 4k

美中不足係,uhd bluray係用sony x700,hdmi2 audio out
但我又同時啓用左電視個arc,佢預設係用電視個arc幫我出聲,即係變左x700個hdmi1 out去tv 再由tv out返比amp
下下要手動按一次轉返去amp個hdmi in比x700 hdmi2 out入去
好似唔覺有你講既黑角?? 有無相睇下
其實點先知自己用緊hdr10+?
影唔到,但睇睇下又唔覺,屋企人都話冇問題係我心理作用。
諗住買55吋,諗緊LG B9定Q80R,主要睇NETFLIX,youtube 同駁電腦打機
定sony x9500g 都夠做,又平啲
同問
仲有駁ps4 pro
有無巴打用緊4k tv同now tv 4k?
唔知點解set唔到4k 2160p 50 hdcp2.2呢個選項

q80r係hdcp2.2架嘛?

個remote又控制唔到個now tv,係咪要喺now tv度set cec果d野?唔係好覺眼有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞