買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問USB3.0 HDD直插電視播4K片會唔會LAG機
原盤好似會呀
屌又要買多隻SSD
唔關事。要買部harddisk media player先得
如果你部Pan係原廠掛牆9成唔得
機身窿位會唔岩
想問$5000筆直買43" 4K有咩推介
感謝!
今日去睇, 有SALES 話LG, SONY 4月/ 4月尾出新款
ME.
不過唔知點解次次睇波都要重新SET

NOW HOME -> SETTING -> 電視設定 ->
影像及音效設定 -> 影像輸出格式
最後Confirm 要按 紅制
本身q80r 對比其他電視睇電視台係有升頻既效果
咁ok wo誤會左佢係OLED, 但Sony 唔幫49吋x8500g update到用到AirPlay...有咩其他49吋又有AirPlay ge 選擇?
8500G
喺電視set完加強hdmi xxx就用到hdcp2.2個option同唔洗每次reset
8500G太貴
Pan記GX600H定三星RU7400定LG UM7400比較好?
av$4900喎,price.com寫嘅
x700喺q80r度睇1080p bluray係顯示SDR?
a8f 換a9g 是否不智

點會
點解無乜人提q60/70 係咪無咁好?
利申 乜都唔識
新屋裝修緊 預7月先要買到
55吋4K oled有咩推介?
諗緊sony A9G 定係LG E9
聽講sony就出新款好像A9H咁?
7月先算啦
其實主要睇返你筆直同觀賞距離再揀

你點SET都好,now one個濕鳩盒都會係一輪621, 新聞台同611 4K台之間跳黎跳去之後會自動變返1080i要入去手動再set過4K output
用舊版nowtv盒都會1080p跳返1080i
有無問過佢地技術部點解會咁
10K筆直電視有咩推介?
LG NanoCell 果部有冇伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞