買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
依家啲4K電視都有升頻功能
越高階嘅機個升頻engine越勁
所以q80應該勁啲
OLED 睇電視唔掂
而且都幾濛下
OLED都要有分級數 唔係OLED就係旗艦
例如:sony A8
睇完lg c9, e9
睇電視覺得麻麻
Z9 果d就未睇過
基本上我全部機都覺得睇電視麻麻
唔好話睇tvb,睇viu個d台都有d矇矇地
咁始終屋企人平時都會睇一般個d台,所以都係有d猶豫samsung 定sony好
見入面果啲都唔係p1推介果度 係咪冇咩邊部好
Lg B9, ***ru7100 我有擺上去
三月中未做呢個特價果陣
去荃灣AEON問過價55寸B9 14K內
另外LG送 Air pods
有冇消息Sony49吋果部Oled香港會唔會番貨?
仲用HDTV得1080I高清得去邊
有排都未轉UHDTV
想問Sony 43x8500G定P記43gx800h比較好?
兩者差不多?P記有5年保養係唔係會好d?
落去自己睇實機最好
有無sony用家個TV app間唔中無聲出 reboot部機先得?
43” 4K (入門級)
Sony 43x8500G: 100hz ips edge led 背光 冇local dimming

P記43gx800h : 50hz ips edge led背光 有local dimming, Dolby Vsion(DV), hdr10+
如果係為左睇數碼電視,咁OLED真係完全唔值
諗住買49吋x9000g
price度睇有啲舖已經跌到7千幾
會唔會等多一兩個月出埋H系先買抵啲?
有冇師兄記得上年X9000f 幾時到底?

Thanks!
X9000g 升左

上個月大部分鋪頭都係$7000-$7200
我主要都係睇電視 但想買oled
等埋2020新機再決定
lol

我頭先睇緊price個價
refresh 一下就最低價就貴咗二百........ ($72XX -> $74XX)

之前有舖頭做$7,000咁好
最後買左43X8500G 計過49吋放唔落
AV life 5180 有500超市coupon 幾抵屌
個source唔掂部電視幾勁都冇用
我都留意到
唔知做咩
係咪想加價再減返
見冇咩貨又搶手就可能貴。

因為一出新機個價又貴幾千。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞