買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有Local Dimming 係差D架
唔好諗啦, 電視日日睇, 夠錢就買部正D
最終決定左試下sony x9000g先
真係唔夠用下年就買部55吋
SONY有個針對冇份升android 9.0型號嘅小更新
由D到G系列都有得升
有筆直就直上,特價後55"款都抵買
巴打,請問買左幾多錢,係邊到買?
唔該唒.
就咁睇配置43吋4K 係咪買P記43gx800h最好?
今次之後發現真係55吋或以上先會好spec
我純粹驚自己睇唔慣55吋,唔緊要試下先
唔夠下年有新款再上
咸片生活, 減1000 coupon後 8480
上埋X9500G 55'啦
差少少錢
通常買完覺得大一個size更好,而電視就算追model都唔會一年轉
所以有大食大,有位又夠筆直就買大佢
除非電視梳化距離真係極近
agger
電視起碼都玩3~5年
邊會年年換電視
有錢就攻頂上最好SPEC果部
已入手65x9500g, 等送貨

幾錢同邊度入手呀
仲決定要Q80R 定X9500G 55'
有無人可以比意見我
Q80R 貪佢個掛牆架 (屋細, 所以想盡量愈貼牆愈好
但係X9500G 又平成兩千, 又有DV, EARC(呢個功能對我黎講無咩用)
恭喜晒
買邊部都冇衰啦

睇畢直。
燈色大舖 19900送3000超市
同埋Q80R 裝APP 多唔多選擇???
Q80r 冇google store. 應該唔多。你要加多個Android box.
我之前都諗左好耐呀,其實一開始揀左三星,因顏色真係靚d, 黑位都黑過sony.

但之後揀返sony係因為我想玩下soundbar, 咁dolby atmos同earc就重要好多,所以揀左sony.

如果你唔玩soundbar或者唔要earc,我會揀三星
不過電視黎講我都只係用兩個APP
Youtube 同NETFLIX
個one connect box其實幾好J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞