買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
罪大 55" 仲未減價嘅?
Sony x9500g 四角有灰角係正常?安裝師傅話係正常,所有lcd tv都有
點解會係正常
應該話暗角
佢話除左Oled 冇。其他都係會有暗角。
sony暗角避唔到,mobile01有人突登再換機都係咁
其實q80r 有咩唔好
無dv
同9500g 比 邊部好啲
9500G連左PS4手制之後遙控同PS4手制乜春都郁唔到
即係9500G connect咗ps4之後,個手制就hang咗無反應?
個人感覺q80r比較啱我口味,同埋佢個one connect box設計真係幾好
我都覺個盒幾好 整齊啲
好彩唔嚴重。其實正常睇電視係唔覺。
我買左x9500g. 開左dv睇joker

好撚正

不過q80r有個盒幾好
connect左之後兩樣都冇哂反應,我蚊左遙控電再插返既話就遙控有返反應
巴打睇1080p係咪會顯示sdr?

唔知點先睇bluray果陣出hdr或hdr10+
Setting應該較到。1080p 未睇呀。

Netflix hd 果d係唔係1080p?
大約4000蚊 budget,43吋,有咩選擇
ps4竟然唔夾罪大
係唔係手制有問題?
想問下電視個earc 駁去個amp有咩用途?

如果我係聲畫分開既話?即係apple tv 駁去個amp

咁有咩用途
想買部孝子機
32吋 最好有1080p
筆直2000-3000
有無好介紹
暫時睇緊 Panasonic 同 sharp
ARC 的發明可以減少線材的使用,只需要一條線就可達到影像與聲音的回傳傳輸。

舊的 ARC 頻寬只有 1.4Mbps 左右,根本無法容納次世代解碼的位元流,而 eARC 則有 37Mbps ,次世代的 Dolby Atmos/DTS:X 都可無損傳輸到支援的設備播放。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞