買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔係
淨係得GZ2000H係custom pro panel
GZ1500H係GZ2000H換左普通panel
GZ1000H (外國叫GZ950)係FZ950H既upgrade版

但三部機都係用HCX Pro處理器
custom pro panel 有咩咁特別??
想了解多d
聽講係光多30%, OLED來講好西利。
好似話係問Panasonic問LG攞半製成品再調整
1. 全球最光既OLED panel (900nit vs 700nit)
2. 而因為咁,Panasonic特登係panel後面加左塊鐵板去平均咁散左因為光左既熱,可以減低左殘影同燒印,仲要幾明顯下
https://youtu.be/xpQc8qjw84w (由第10分鐘睇)
想問下係price d鋪頭買行貨
係未送上黎屋企個個已經係sony代理既師傅 會同你check埋埋機 有咩事就安排換機咁樣?
唔一定
有D 係SONY 原廠送貨過去
之後C FU 再上門裝機
又學到野
後日先到
咁我早你一日
我仲諗緊將佢個盒上牆定上櫃頂

唔知重唔重
聽日話你知
擺櫃頂點插power cable呀
終於買左x9500g 65吋。$19900 送$3000惠康
好抵玩
我2.4米用55"已經習慣,覺得65"會更好
挨埋梳化加掛牆既話都2.7米。65吋岩岩好
點解你地屋企可以咁撚大
視距大約1.6m
55"屌唔屌到
我電視櫃係有上蓋果種黎,將佢倒轉鑽入/掛上櫃頂應該ok
佢power hdmi 光纖其他接駁係晒個盒度
你擺個位附近走線容易就得
公屋撚我都唔想咁長。買55吋抵好多呀屌
有無巴打用緊p記TH-43GX600H, 可唔可以連接iphone?
心思思想換電視
用緊10年前SONY 1080P
平平地買部50RU7100 玩住先等下年49X950H 跌價會唔會好on9
40" 4k好似無咩選擇 , 有無巴打有好介紹
Sony A9F 就黎到,想問有啲咩要check?
響邊度買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞