買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
掛牆擺房
B9 係咪都有內置YouTube同埋Netflix?
如果都有其實未必需要Android
其實真係好少用其他apps
其實都係 可能自己唔識
另外想問下如果viewing distance大約係160-170cm 其實55吋會唔會太大
因為一直諗緊49吋 但真係加多少少系列
就可以上55同埋啲功能好似齊啲
我自己屋企2米左右,用緊65寸,好爽
43吋唔買原裝牆掛
買d雜牌有冇問題?

基本上smart tv都有
p.s. tv/tv box玩streaming,Plex呢個app差唔多係必裝,跨平台又簡單易用
Thank you巴打,好詳細,學到野
好 唔該巴打
去揀電視係咪可以叫佢較番啲顏色正常啲
之前去過幾間睇x9500g x9000g
啲色都好強差人意 但有啲見都未見過又tune得好靚 搞到女朋友話咁貴又唔靚啲色話唔好買
跟rtings較會標準啲
55" samsung ru7400 好唔好
唔該哂師兄 🙏 因爲佢啲色最好 但依樣搞到要諗
上個月送Air Pods Pro
今個月送LG自家便攜式空氣清新機……
55吋打PS4 同睇Netflix q70r夠定直上x9500g
都係想買部49吋

Samsung RU7100 $4480
Sony x8500G $7380
Panasonic GX880H $8380
Sony X9000G $10290

邊部性價比最高?
low-end 之中中規中矩
不過同ru7100其實差唔遠
所以7100抵少少
咁呢4部49吋 點睇
Samsung RU7100 $4480
Sony x8500G $7380
Panasonic GX880H $8380
Sony X9000G $10290

我屋企平時多數打側睇
Samsung 係咪會影像唔準
Sony 係咪無乜呢個問題
視乎你幾側
唔太側還好,太側會影響va panel畫質你應該聽過
三部入面x9000G性能最好,不過係出嚟名閹割機(閹割硬件+冇software upgrade)
不過sony又好samsung又好55吋之下都係閹割機
x8500g一樣閹割硬件/軟件
至於性價比就GX880H 最高
RU7100就係平only
spec方面 panel方面可以睇返我哋寫嘅置頂
thanks
x9000g 大鋪$10000 - $1000 超市coupon = ~$9000
細鋪~$8000
其實只係貴gx880h 少少
雖則x9000g 你可以當係2018年既產物, 但整體依然好過gx880h 唔少, 加埋made in japan
師兄 可唔可以睇下 有畫面既情況🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞