買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
明明孤兒仔黎
Q70r做乜百記同凶宅都下架?
想搵個19吋電視機係咪冇可能既事
前個禮拜百記仲有
利申:買左
係咪真係咁抵
55Q70R HK$10,780 送2,500劵 包埋掛牆架
我覺得OK
本身想買55X9500G
不過上RTING睇過差唔多分
同埋兩者差異我都OK (Q70R無DV, 反光D)
所以都係留返個差額黎買sound bar

阿屌,部x8500g唔夠一個月就有光點
好大粒喎
邊度買
4k pixel咁細,你呢個面積咁大又唔似光點
但持續白色一大點,Call師傅上門check
好撚大粒下

光點應該係一個顯示點壞左,但你咁大粒唔止一個
連鎖果d
今個月維修部早收,等星期一先call
應該係三粒打橫
4k d粒粒咁納米,佢咁大撻應該唔止3粒
唔知呢度問岩唔岩部sony w800c 一入home launcher或者轉台就不停死機,諗住hard reset又唔得,試過setting入面hard reset 點知咩反應都冇,諗到頭都爆都諗唔到有咩方法整返好佢,照計應該淨係software問題唔係硬件問題。唔知大家有冇咩頭緒可以幫下我?
想問下知唔知幾時出2020年款?
我想換過部Sony 買2019年款, 等緊清貨大減價先入手
應該4-5月出? 而家睇岩就買啦。價錢應該差唔多。
想問呢度有冇65吋x9500g用家?

我去舖睇,唔知點解硬係覺得成個畫面灰灰地色,我唔知係d舖關左local dimming, 定係佢部機放係地下視覺偏歪既問題。

有冇用家返到屋企覺得個畫面都好灰,或者睇黑位滿唔滿意?
冇灰色喎。黑位我唔知點先叫好但係夠黑囉。

有時黑到以為熄左電視開心使用中
Thx 巴打,我諗住仲有得再減價咋,因為唔急換

巴打買左幾錢?
有冇其他小缺點?
有輕微暗角。但要畫面全灰 or 全白你望隻角先明顯。 普通睇電視,電影冇問題。好似話係led都係咁。其他冇野 冇光點死點

買左$19900。送$3000超市劵。

睇電影一流拿拿淋砌埋5.1睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞