買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下巴打們
入門果幾部 係咪仲係窮撚43寸中最好既選擇?
同埋三星好似唔係行Android裝唔到App 係咪會好麻煩?
2020新機未出,暫時都係呢幾部
samsung個app store都算係咁,唔夠用仲可以加條fire tv裝apk
幾時開放左公衆參觀
唔該晒巴打 咁我都係直接買P記果部
巴打們,筆直5000以下,有咩電視推介,49吋左右,好多術語爬文都睇唔明。暫時爬文見到samsung 7100好似比較好,再上一階又out budget
其實RU7100, RU7400, RU7080,RU7100係咪最抵玩?
請問有無黃店推介, 搵到間AV Outlet永世唔覆message
點解呢?
咪仲少Apps
佢行Firefox唔係行Android
7080/7100其實冇分別
Search下就知
7400只係色靚少少,分別唔大
岩岩買左65吋x9500g
去大型連鎖店買,計埋超市禮券已經平過格價網d細舖,
今日去x澤問9500G 55, $13880, 送2500 超市現金卷。Sales 話係4月1號優惠,算唔算抵?

Sales 跟住sale 我LG 部NANOCell TV, 話而家特價,又畫質好o 的,不過我自己就唔鐘意。想問nanocell 其實係唔係過氣產物?
LG lcd rtings 嘅rating好低
oled就大受好評
係,我見到LG B9, 真係好靚
不過sales 話已經沒晒貨,

唔係我都想買。

自己都鐘意9500G, 送2500 超市現金卷,抵唔抵?
大鋪好似都係依個價
有見過啲細鋪可能平多少少
但係唔識揀可能都係大鋪穩陣

我尋日喺apm嘅
如果要大鋪,有間12980,都係2500coupon

Btw, 送2500做左好耐,個sales水你
咁多間大鋪好似誠哥最貴
其實之前都係想買9000G, 不過睇過9500G, 發覺9500g 又靚o 的, 睇左LG B9, 又覺得B9 靚o 的

價錢係$84xx (x澤,扣除現金卷價)>$11xxx (x澤,扣除現金卷價)>$12580 (細鋪價)/ x 澤要$15xxx (沒野送)。

自己鐘意LG B9, 色水靚,而且黑位好黑,好實淨。不過佢唔係android TV, 沒得裝viutv, 港人港電視。而且要細鋪買先有$12580 呢個價。(我見係price, 咸片outlet通常都係第一位。其實想問等唔等於巴打成日講既咸片生命?)
被水左. 巴打, 邊間大鋪甘低?求指教
好多4k播唔到,file大hevc格式既都唔得,唔知係咪電腦速度唔夠問題,定wifi速度問題定本身部電視根本處理唔到咁大量資料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞