買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
呢兩部比就應該係9500
今日落街鋪睇samsung隻Q70R 49' 又幾靚
有無伏

again, 49" *** 得50hz,伏也
amazon prime先有 hdr10+
Lg同samsung係咪無乜app download架?
苦惱緊買samsung ru7400 定lg um7400好,lg平2舊
lg韓國製造好似吸引d,但samsung個app store又好似豐富d
X9500G 我覺得佢對手起碼都Q80R
但依家Q80R 有hdmi 2.1
即時加分
btw, X9500G 起跳都55"
講錯
x9000先岩
X9000G vs Q70R
咁就奇怪,部sony x700睇4k hdr10+ bluray
部電視格式無10+,得hdr

定係其實x700唔support hdr10+
Sony player應該唔會support hdr10+?

Sony 現視都冇hdr 10+,player 應該唔會有掛
咁唯有等lx500到貨再試下
amazon prime/ netflix 用番電視睇好過啦
其實如果唔打機既話 唔係100Hz panel有無所謂
真係幾鐘意samsung Q70R隻色,同埋d黑暗位望落比x9000G好
49吋係x9000g.

黑色位Q70r可能係黑d. 但係黑到冇細節。即係黑色一pat野
下 q80r有加hdmi 2.1咩? 唔係8k qled先有?
Q80r 有hdmi 2.1
一直都以為冇
可惜始終都係冇dolby vision同atmos,eARC都好似冇。。
開頭諗住攻上q90r, 但諗返冇呢幾樣野, 就覺得好似差咁d野
三叔企硬hdr10+ 應該短期內都未有dv住
DV 個市場大好多
上排買咗無再睇,其實呢排啲電視係咪開始緊大減價?
新款都未到,所以未減
如果睇Netflix為主有DV會好啲?
q80r宜家邊間抵屌 想今日放工睇下 睇岩買部
都係price.com 逐間問報價
應該都差不多價
大鋪買唔抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞