買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咩型號同幾多吋
係,想話唔要sound bar, 叫佢free原裝活動牆架
3千應該係65吋
好抵
近排好多人問
想問x9500g既各位巴打,settings點set?
係咪都係跟rtings?

我跟住黎set,睇電視台都好模糊,雖然我知tv本來訊號差,但我開埋電視入面Netflix, 我搵4K HD片,或者Dolby vision片,畫面都好似模模地

同埋netflix睇hd/dv片,畫質setting果度會唔會有hdr符號出左黎? 我睇youtube hdr片就有,netflix冇。。所以我懷疑netflix係咪真係出緊hdr/dv比我
LG b9,b8晨早絕版
B9>A8G(=A8F)
埋單即係幾多?而家仲做緊呢個優惠?
做緊
14580*0.9
另外2%係信用卡回贈
仲以為係14580*0.88*0.9*0.98 ^^
Sor 寫得衰
如果係新申請aeon card
14580*0.88簡單啲
睇你要oled定係LCD
建議你search下先e.g. rtings/爬下文
因為oled vs lcd好factual嘅嘢
qled咪係lcd一種,呢個又係factual
至於點解b9>a8g
我地個置頂有解釋
再唔夠嘅rtings 有比較
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a8g-vs-lg-b9/846/915
要有信用卡
我都係即場申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞