買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔該哂,如果咁我都係買返9500g算
同埋想問soundbar有無好推介?
睇實物8500g畫質sharp啲
側望800h暗暗地咁,可能佢放係底望吾凊
RTINGS 評測話 LG B9 55 係2019 best TV 之一 (overall 8.9) (OLED), 我見而家price.com $12xxx, 感覺性cp 值幾高.

Sony KD-55X9500G, RTINGS 都評得好好(overall 8.3) (LED VA PANEL),price.com $10xxx.

我想問OLED 係唔係末來大勢,LED 會遂漸變成小數?

LG B9, 可視角度,畫質都高9500g 一班,不過有燒印問題,同沒android TV.

Sony 9500G, 自己鐘意罪大牌子,日制 LED VA panel, 不過55 吋,有可視角度小。

如果兩部都係budget 之內,OLED VS LED 應該點choose?
睇logo台咪led囉
其他咪oled囉
OLED 唔啝睇logo 台係因為怕燒印?
之前有post 謂oled 睇logo 台,畫質會比LED 差,請問有沒咩原因?

屋企人確實睇logo 台,自己就睇netfix
想買部49吋, 用到AirPlay 嘅
邊部最好?
最鍾意sony機,不過要55先用到AirPlay
等49X95H
想買套HT-RT5
睇完price.com,無間有貨
有無爸打有好介紹
既然都忍到而家唔差在等多一兩個月等埋啲新機
但會貴,又要到年尾先開始跌價
其實X90G加部APPLE TV 4K都好,APPLE TV買同租戲方便,連NETFLIX聲畫又好過電視內置
初初出一定好貴
等一年後買差不多平40%
有冇人知幾時大減價
無人知其實而家個價都接近最低,等得就等多一兩個月,不過到時有啲19年款可能又會無貨
諗住買q60r, 有冇用家覺得點?
睇你幾多筆直同咩呎寸
詳情請睇#1
價應該差不多最低...
係睇送幾多COUPON 之類
加多舊Apple TV 4k,未必過到老母Test
內置既,係搖控禁個Netflex就最簡單
(3星remote簡化到制都唔多粒,老母Test Fail)
年頭開始心思思想換電視, 等唔切950h
已買49x900g 聽日送
恭喜巴打
部9000g喺Netflix睇witcher3嗰陣
啲字幕光到連側邊都光埋係咩事
睇其他又冇問題
DV係咁
試下local dimming教medium
睇緊Samsung RU7400 43" 同 Sony 43X8000G 43”,邊款好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞