買電視機換電視機集中討論區(修正版)(10) 有問題請睇咗#1先 (3月等緊大減價)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有DA DV 算係咁播原盤冇窒已經收貨
疫情影響炒貴好多野
好似停產
啱呀
巴打買左未?
我都心郁郁想買
見佢對比度好高
未買,仲想等埋呢個月睇睇再高階d
有冇減
Samsung QLED下哂架 準備出新?
其實x7000g 同x8500g
係咪差在個x1
好在買得快
唔買又要挨貴電視
師兄講多d,我想steaming >nas
咩方法最好
LM,見到x7000g好抵玩

唉,我屌佢地部x8500g又有光點又成日上唔到網,咁撚廢既
睇中左部55x9500g
見啲大鋪都好貴,要14000
price.com細鋪可以做到10xxx,想問下有冇伏?

第一次喺細鋪買野咩都唔識唔該哂
邊度買
咸片生活

日本2020 BRAVIA lineup 機種分別同埋發售日期

49X9500H同大尺寸比主要都係閹個speaker
A8系列終於肯用返X1 Ultimate
48A9S等於縮細版A9G
冇 9000H 既
因為G系都係得香港咁仆街出部X9000G出黎撚狗
但係之前機電署個能源效益index 49X9500H已經on list
買咗條hdmi 2.1 cable, 發現張1080ti 得hdmi 2.0b, google 咗原來連2080ti 都係hdmi 2.0b
咁咩情況之下用到4k 120hz
Dp 頭轉hdmi adapter? 支援到?
c9個價見底未
DisplayPort 1.4 to HDMI 2.1 Will Be Released During Q1 2020
News

https://www.reddit.com/r/OLED/comments/djob24/displayport_14_to_hdmi_21_will_be_released_during/
Dp 1.4 ->hdmi 2.1 adapter就嚟出
暫時未出,不過你可以玩住佢個g-sync先
PC/ nas可以開smb/ UpnP(DLNA) file server
各牌子smart tv 本身有內置apps支援UpnP,可透過lan串流
當然唔用內置App都得,最簡單可以用Plex.tv開plex Server,程序簡單方便
進階少少嘅就係kodi/ nplayer 等等,不過要android tv先有
apple tv 有 mrmc(基於kodi) / infuse
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞