緊急,女朋友媽媽俾人泰國屈偷野,要俾35000美金先有得走

1001 回覆
76 Like 25 Dislike
講多d資料先

過關果時比人捉?入境?

佢親自打黎揾你女友? 咁佢其他朋友冇事?

我係樓主女朋友 多謝關心
我喺度一次過詳細少少講

我媽咪入左境之後去買枝水飲 俾完錢出黎就一堆人捷住佢同佢一個朋友
話佢地偷野 打開個袋真係有一包野
就捉左佢地去一間房
我媽咪個仆街朋友識講啲泰文 自己同啲泰仔溝通完就走左佬 留返媽咪係度
我本身唔知咩事 只知佢去左泰國 後來我whatsapp call佢 佢喊哂咁同我講呢件事

後來我就再打唔到俾佢 因為泰仔唔俾佢講電話
轉左send whatsapp
媽咪打字好慢 驚到又暈又震咁 所以佢講野都1999
只知道總共出出入入有七個泰仔 所以要usd35000黎分
話報警/大使館會屈佢運白粉
之後再夜少少就電話都俾佢地收埋 講完拜拜就聯絡唔到

1868搵入境處先

如果驚被佢哋屈走粉唔報警,科完USD35000,班人一樣可以用同一理由再繼續屈多啲!唔能夠畀佢哋大到
打去入境處問下可以點做?

打左 入境處都係一味推俾大使館
講多d資料先

過關果時比人捉?入境?

我喺度一次過詳細少少講

我媽咪入左境之後去買枝水飲 俾完錢出黎就一堆人捷住佢同佢一個朋友
就捉左佢地去一間房
我媽咪個仆街朋友識講啲泰文 自己同啲泰仔溝通完就走左佬 留返媽咪係度
我本身唔知咩事 只知佢去左泰國 後來我whatsapp call佢 佢喊哂咁同我講呢件事

巴打,不如問下可唔可以俾少d,放左出黎先算

我當時有叫佢問 泰仔答no way

佢個朋友係咩人黎?識左幾耐?你識唔識佢?
講多d資料先

過關果時比人捉?入境?

我喺度一次過詳細少少講

就捉左佢地去一間房

巴打,不如問下可唔可以俾少d,放左出黎先算

我當時有叫佢問 泰仔答no way

佢個朋友係咩人黎?識左幾耐?你識唔識佢?

見過一兩次 佢以前租客黎
我打過俾佢唔通
就咁睇,應該係香港報警或搵胡慧沖睇下有咩幫到手先
始終佢地熟d果邊既玩法
無論要比錢定點,安全返左黎先係最重要

搵左胡慧沖 未覆
香港報警方面 依家佢地真係係媽咪個袋擺左野 之後摷到出黎 係咪會幫唔到手?但我都會打去試下

香港報警未必有用,揾香港入境處,佢哋可以聯絡駐當地領事館,領事館可以喺當地報警。

當然你要揾你媽朋友,了解你媽身在何處。
藏毒係泰國唔係要死刑咩??
唔好亂教人好 wo

你唔係中國公民大使館未必幫你
搵個議員幫手再聯絡入境處

咁入境處係咪會幫你聯絡領事館?
就咁睇,應該係香港報警或搵胡慧沖睇下有咩幫到手先
始終佢地熟d果邊既玩法
無論要比錢定點,安全返左黎先係最重要

搵左胡慧沖 未覆
香港報警方面 依家佢地真係係媽咪個袋擺左野 之後摷到出黎 係咪會幫唔到手?但我都會打去試下

香港報警未必有用,揾香港入境處,佢哋可以聯絡駐當地領事館,領事館可以喺當地報警。

當然你要揾你媽朋友,了解你媽身在何處。

無知一問,同時可唔可以搵媒體煲大件事,俾到壓力俾泰國政府,跟著領事館受壓唔告你媽包白粉?

叫佢幫你聯絡 遊客係外地旅遊被綁架係好嚴重
咪俾佢地卸膊 最好call埋蘋果個d
快啲搵左大使館先啦

入境處明耍你,搵個議員幫手出頭啦
呢類保安野搵涂謹申啦
電話:2789 8833
http://koonapatraveler.com/ch/泰國中文導遊服務/

巴打,唔知有無用,依個係當地導遊既網頁,會唔會問下?佢地應該知點處理,因為類似情況應該唔少
幫推
http://koonapatraveler.com/ch/泰國中文導遊服務/

巴打,唔知有無用,依個係當地導遊既網頁,會唔會問下?佢地應該知點處理,因為類似情況應該唔少

呢類保安野搵涂謹申啦

議員未開工 我過多一兩個鐘會再打去試下
多謝
Help push
咩警都報晒先喇

俾錢就一定最後先諗

打唔通
伯母拎咩passport去?
如果拎BNO既,試下去英國領事館
班泰仔咁撚癲嘅
Push ,泰國都幾撚恐怖,咁明目張膽,成班有牌爛仔。
樓主係呢個moment咩都要試,再唔得要搞大件事佢

呢類保安野搵涂謹申啦

議員未開工 我過多一兩個鐘會再打去試下
多謝

你真係要快點搵人幫手
同埋你男友之前講果個上海婆
係咪你媽咪朋友?
同埋佢收左你媽媽電話
點聯絡你地收錢
如果你send what app你媽媽
記得唔好寫話會搵議員領事
人係佢地手要小心呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞