緊急,女朋友媽媽俾人泰國屈偷野,要俾35000美金先有得走

1001 回覆
76 Like 25 Dislike
幫推
希望平安
睇心動!光之美少女啦
其實成件事好奇怪
點解偷野唔係警察捉而係海關
開頭仲要比手機你keep
又話唔比報警
捉佢d人真係海關還好
起碼捉左都實會搵到佢係邊
如果係假海關就麻煩

屌有幾奇怪呀 你真係以為泰國好先進咩

菲律賓救人質單野你會唔會覺得奇怪呀 現實就真係發生過

貪污國家有幾奇怪呀

我意思唔係懷疑件事係假
而係話果班人未必真係海關
有機會係假扮海關
R.I.P.
R.I.P.

樓豬焚燒秦王照片示威
已被打靶
R.I.P.

連登仔同高登仔一樣,真係好撚口賤
本身幾鍾意泰國呢個地方
希望樓主女朋友屋企人無事

我覺得似係老母個泰仔朋友夾埋賣豬仔(一黎就35000美金似有摸過底)
同埋話報警就屈白粉應該係靠嚇只係怕你報警
而家報左警希望無事啦
醒撚少少啦
報領事同警察
35000usd 泰國大數目黎
收買警察都得啦
洗乜益佢地

有錢比佢地,不如比警察好過,唔止秦國,越南一樣,不過比果時小心d

搵大使館幫手吾係最好?

吾你老母

呢d認真post都要做認字特警係咩心態

死5p咁撚惡
屌,真係好撚多on9仔
證明真假喺呢刻有幾重要?
而家又唔係要你比錢
同埋要撚化你既whatsapp對話造假都得啦

諗左點幫手先啦

Ching 你有無肚痾

唔知點解我睇完樓主個post,第一時間諗Bridget Jone 4.

英國佬可能真會幫下手。幾時都話拎BNO出境好過乜9 特衰。

可能可能都係你吹啫, 當地警察都夾撚埋

英國佬睇你香港人都係黃皮豬一隻咋柒頭
咪撚再係到拎住本bno打撚晒飛機啦港豬
醒下啦好冇

坐30年條友咪又係拎BNO, 咪又係無人幫

起碼佢定期英國有領事探
仲有比小小錢佢用
拎特衰就乜柒都無

探咗十幾年都係要坐三十年

多撚謝有領事探

之前有post講過
因為拎bno係無比人打得咁勁
同埋知你有領事探會對你好小小
樓主報左警就唔好係到講咁多野啦
因住講多錯多

等件事完左再上黎報平安啦
樓主會唔會考慮下Facebook廣傳?
垃圾國家係咁
真係要廣傳
唔好比其他人中伏
但係比幾個大漢夾住,都無得反抗
不過呢件事都係有預謀居多
冇錢又要死充去低級國家

block柒左依條傻閪 連登垃圾何求多

有錢就一定要去大國?
大國就一定無事?on9

唔係話有無錢既問題
你幾撚時聽過大國會咁比人屈啊?on9

中國都係大國
好似係
搵力威幫手啦
R.I.P.

連登仔同高登仔一樣,真係好撚口賤

本是同根生
講多d資料先

過關果時比人捉?入境?

佢親自打黎揾你女友? 咁佢其他朋友冇事?

我係樓主女朋友 多謝關心
我喺度一次過詳細少少講

我媽咪入左境之後去買枝水飲 俾完錢出黎就一堆人捷住佢同佢一個朋友
話佢地偷野 打開個袋真係有一包野
就捉左佢地去一間房
我媽咪個仆街朋友識講啲泰文 自己同啲泰仔溝通完就走左佬 留返媽咪係度
我本身唔知咩事 只知佢去左泰國 後來我whatsapp call佢 佢喊哂咁同我講呢件事

後來我就再打唔到俾佢 因為泰仔唔俾佢講電話
轉左send whatsapp
媽咪打字好慢 驚到又暈又震咁 所以佢講野都1999
只知道總共出出入入有七個泰仔 所以要usd35000黎分
話報警/大使館會屈佢運白粉
之後再夜少少就電話都俾佢地收埋 講完拜拜就聯絡唔到

俾朋友出賣
除左知得好清楚身家有幾多
有乜理由唔要齊頭40000 / 再多啲?

朋友係咪夾埋班泰仔做佢
無事返黎要捉住佢個朋友出黎
Push ,泰國都幾撚恐怖,咁明目張膽,成班有牌爛仔。
樓主係呢個moment咩都要試,再唔得要搞大件事佢

東南亞國家除左新加坡之外,
其他都係一擔擔地黑

日本okay wor

應佢都on9

未去過外國旅行 窮x一名 想知有幾黑 認真問

認真一次先,首先日本唔係東南亞國家,東南亞國家係指泰國,馬來西亞,菲律賓,印尼個邊,
東南亞國家成日屈鳩亞洲人,尤其華人錢,比唔起就打你,甚至屈你坐冤獄,
最出名應該係鄧龍威個 case,
想知多d自己 google

識唔識咩叫大東亞共榮圈?
東南亞係指東亞同南亞,日本係東亞
所以東南亞係包日韓嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞