緊急,女朋友媽媽俾人泰國屈偷野,要俾35000美金先有得走

1001 回覆
76 Like 25 Dislike
樓主麻煩一得閒就update下

唔好意思 多謝大家關心 我岩岩去落完口供
警察表示除左call國際刑警就冇咩可以做
入境處聯絡左果邊領事館 差館 機場冇拘留紀錄
搵緊傳媒幫手
議員方面佢地本身叫我報左警先 所以我轉頭就會搵埋

希望你媽咪冇事,我覺得事有蹊蹺,可能果個朋友有問題

事關呢2 年我去幾次曼谷,感覺真係好先進

先進又未免太誇張

好過唔少國家架喇,個機場都正正常常唔落後先
你個租客相當有嫌疑
有冇辦法摑到以前d租約
睇下係咩人
好撚恐怖........
屌我今晚夜機飛曼谷,而家好撚驚
巴打們,我有無咩要注意?

利申:將會用BNO入境

唔好俾人放到野入袋,邊個叫你都即刻封實個袋口
俾人放野仲慘過俾人偷野

但係正常你出入境
比當地警察, 海關話搜袋你都唔敢拒絕啦
所以無撚得避

又係 唯有好似幾廿年前去中國咁,著到成個窮撚乞衣咁唔好俾人覺得你有錢,少少錢都冇
有無諗過佢真係偷野?

真係偷野賠廿幾萬? 你會?
就當佢真係偷,最多拉9佢
而家禁錮+明屈,成件事已經錯撚晒

俾人放野仲慘過俾人偷野

但係正常你出入境
所以無撚得避

又係 唯有好似幾廿年前去中國咁,著到成個窮撚乞衣咁唔好俾人覺得你有錢,少少錢都冇

真係頭都唔好gel, 着拖鞋
幫推
係咪聽錯,三萬五泰銖下話
如果美金成廿幾萬港紙,d人都係貪少少錢唔會開咁大
可以揾既官方途徑都揾左,依家睇下揾唔揾到埋涂謹申

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

佢地話前面有好多case 要排隊
如果話幾個月都揾唔到人 先會介入

揾咗邊個?
果時屋企揾民主黨幫唔到,改揾淫賤聯幫即時攪掂

利申:黃絲
咁黑仔,Facebook 搵胡生啦!
之前都有咁上下既事都有港人搵佢幫手

其實佢流流地
聽講佢介紹餐廳果陣收回佣
俾泰國取消左個旅遊大使
佢係果邊個朵應該臭左

順帶一提佢唔係好識泰文
錯撚晒grammar + 讀唔啱音
泰國電視台幫佢出字幕 唔係冇人明佢講野

流到不行 一隻字都冇覆過

係泰國粉絲大本營搵搵到roger,roger覆話事件咁嚴重既就搵左入境處,再打電話去泰旅局電話28680732,話35000美金係個邊真係好大數目

一有咩事要即刻搵人幫手出post去佢個page 俾人知
要俾多D人知提高驚覺先得
好似樓主呢單咁,無啦啦行過都俾人老屈

其實應該係返泰國粉絲大本營搵佢,我頭先一pm佢即覆
block 晒 d 戇鳩仔成個post即刻舒服晒

俾人放野仲慘過俾人偷野

但係正常你出入境
所以無撚得避

有咁窮扮咁窮
係咪聽錯,三萬五泰銖下話
如果美金成廿幾萬港紙,d人都係貪少少錢唔會開咁大

真係泰銖的話, 搞咁大豪比佢啦

俾人放野仲慘過俾人偷野

但係正常你出入境
所以無撚得避

有咁窮扮咁窮

犀利哥look

買野唔好要袋,俾野你咪撚要,要你幫咪撚幫
同泰國人保持距離問題不大

但叫雞要帶袋,安全啲
幫推 希望伯母無事
聽日就去
睇完個post 先知原來有咁猖狂
泰國人真係好鐘意屈錢
之前係芭題雅坐車,
見我地唔識路架車又無晒人, 就突然轉灣話唔去果度, 去就收幾多錢
dklm, 原來直行幾步就到
希望伯母無事

買野唔好要袋,俾野你咪撚要,要你幫咪撚幫
同泰國人保持距離問題不大

但叫雞要帶袋,安全啲

而家點
起個租客底有冇用
35000usd
咁睇黎成袋都係毒品
35000usd係果面買枝軍隊都得
個個都話個租客係鬼

我覺得係佢為左甩身就爆俾D泰仔聽樓主女友老母大把錢有層樓

所以D泰仔先咁大貪
個個都話個租客係鬼

我覺得係佢為左甩身就爆俾D泰仔聽樓主女友老母大把錢有層樓

所以D泰仔先咁大貪

唔係鬼既仲俾你甩身報警?失蹤埋搵佢唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞