緊急,女朋友媽媽俾人泰國屈偷野,要俾35000美金先有得走

1001 回覆
76 Like 25 Dislike
LM

係咪都要叫個租客比35000美金?
租客有冇咁多錢?如果本身窮開嘅,事主知道佢底細唔會出到咁多嘅,你同佢講屋企人比左啦,你都快啲比啦,make sense咩?

叫d 海關捉自己同埋個阿媽 再放自己 合理好多

咪就係依家捉左佢講兩句就放佢走唔合理 依家啲人咪覺得朋友都係賊囉
你依家講緊係人地捉完就放所以唔係唔關朋友事
咁關你啲方法咩事姐
可能你個方法合理啲
但係咪一定要跟足你個套先代表到人地係賊
用佢依家呢個方法就代表到唔關佢朋友事呀

咁你覺得捉左講2句放走唔合理所以佢地一伙就ok
我覺得係一伙既點解一開始捉佢呢個point 唔合理又唔得?

斷鳩估你就講到99%唔關佢事,你係咪痴撚線呀

點解唔合理?做戲捉佢番去之後放佢走得番人質一個驚
如果直接唔捉 上身機會仲大
如果用你方法比扮比35000usd先放佢走
到時人質放出黎如果查到朋友戶口無呢筆數流動一樣上身
如果本身就唔諗住放人質 捉唔捉朋友根本影響唔到後面既事只係做多場戲分別係劇本係點
定係其實你識條友幫緊人洗底?

直接唔捉比捉完即刻放人仲大疑點

咪就係依家捉左佢講兩句就放佢走唔合理 依家啲人咪覺得朋友都係賊囉
咁關你啲方法咩事姐
可能你個方法合理啲

點解唔合理?做戲捉佢番去之後放佢走得番人質一個驚
如果直接唔捉 上身機會仲大
如果用你方法比扮比35000usd先放佢走
到時人質放出黎如果查到朋友戶口無呢筆數流動一樣上身
如果本身就唔諗住放人質 捉唔捉朋友根本影響唔到後面既事只係做多場戲分別係劇本係點
定係其實你識條友幫緊人洗底?

直接唔捉比捉完即刻放人仲大疑點

On9
直接唔捉疑點梗係大啦
有冇 update

係咪都要叫個租客比35000美金?
租客有冇咁多錢?如果本身窮開嘅,事主知道佢底細唔會出到咁多嘅,你同佢講屋企人比左啦,你都快啲比啦,make sense咩?

咁關你啲方法咩事姐
可能你個方法合理啲

on9 上面有人話100%關個租客事我先講99% 姐

機場咁多人捉埋個租客confirm 事主個老母就係target夠合理未
當然啦你都可以話係鳩估因為大家得咁少資料
但依家個租客鳩up兩句走甩加潛水,同黨機會大過唔撚關事
仲講東咩南亞呀
壞人全世界咩地方都有
一句講哂 是福不是禍 是禍躲不過
要黎既始終要黎 要發生終歸都會發生
我講左d咩自己參透下

仲講東咩南亞呀
壞人全世界咩地方都有
一句講哂 是福不是禍 是禍躲不過
要黎既始終要黎 要發生終歸都會發生
我講左d咩自己參透下

姐係乜都冇講過
胡慧沖個仆街去咗邊呀 選擇性失聰
好撚驚喎 係泰國真係黑成咁 定事主比個朋友陰

又唔見我/身邊朋友去 出事
明做鳩樓主老母啦

最大原因係佢老母畀佢所謂「朋友」氹佢去

好明顯比有心人裝
所以話認清你身邊咩人先係[朋友]幾緊要

當然騙徒係最仆街 但自己嘅危機意識都要提高啲唔好咁易信人

咁關你啲方法咩事姐
可能你個方法合理啲

on9 上面有人話100%關個租客事我先講99% 姐

機場咁多人捉埋個租客confirm 事主個老母就係target夠合理未
當然啦你都可以話係鳩估因為大家得咁少資料
但依家個租客鳩up兩句走甩加潛水,同黨機會大過唔撚關事

放佢走可能因為佢識泰文姐,btw 大家都係鳩up 都証實唔到d 咩,無謂嘈
冇錢又要死充去低級國家

block柒左依條傻閪 連登垃圾何求多

me too,已block條7頭
請問 其實呢啲有冇得claim保險
去東南亞最忌比人大到

利申:成日去東南亞
好撚驚喎 係泰國真係黑成咁 定事主比個朋友陰

又唔見我/身邊朋友去 出事
明做鳩樓主老母啦

最大原因係佢老母畀佢所謂「朋友」氹佢去

好明顯比有心人裝
所以話認清你身邊咩人先係[朋友]幾緊要

當然騙徒係最仆街 但自己嘅危機意識都要提高啲唔好咁易信人

我咁睇啦 朋友有事 佢又走得甩 點解唔去搵領事館 或其他渠道去幫樓主女朋友阿媽?
定係佢搵左 不過香港呢邊無收到消息?

平日講到仲好去過日本成個人間天堂咁,而家唔係笠水唔出聲吓嘛
朋友泰國老婆同皇室經商之類 好撚有錢
幫樓豬問下點攪

好撚煩啊 嘈咩姐 人地媽媽出事啊而家
點解而家香港人嘅同埋心咁少嫁
希望伯母快點無事 平安歸港
希望樓主女朋友呀媽快D平安返到香港

題外話:睇到鄧龍威單野 又係好撚慘

你去日本有事搵杜如風 佢會唔會幫你

你去日本有事搵杜如風 佢會唔會幫你

我覺得approach到杜如風嘅話. 佢幫嘅機會仲大
講返傳媒果度其實我今朝9點鐘已經聯絡好

不過事主怕而家搞大事情會影響人身安全

要平安回來後至會答應接受訪問

特此通告

好似應該調轉喎

先開哂出嚟等所有人睇住

利申: 睇Argos學
朋友泰國老婆同皇室經商之類 好撚有錢
幫樓豬問下點攪

搵泰王幫手 一定搞掂

有冇人識問米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞