緊急,女朋友媽媽俾人泰國屈偷野,要俾35000美金先有得走

1001 回覆
76 Like 25 Dislike
下好人好姐點會屈你 得罪人無講出黎?
除左搵領事館都無計
1.個朋友一定係鬼 擺到明夾埋伯母屈錢佢有份分
2. 盡可能唔好俾錢 除非打蛇隨棍上再屈鳩你
3. 電話打黎都要開speaker錄音 唔好同佢硬碰
4. 家陣1000 打電話搵傳媒同議員 等議員帶你去領事館了解下 唔好單人匹馬走去領事館 多數冇人理你
4.香港報警用途不大 最多都係搵個老散同你備案
5. 盡可能搵胡慧沖試下問下可以點拆 始終人地係當地expert 盡量都試下先
6. 家陣最忌自亂陣腳 淡定少少應付 佢地求財 斷估唔會郁伯母住 可以既就打去電訊商問下最後通話既地點係邊
有樓收租冇錢比人

有時間上連登無時間去睇醫生驗腦

佢條女個老母有份推高香港樓價
仲幫佢??

收租唔會推高樓價,係啲炒家大手大手咁買先會

利申 無樓

日本okay wor

應佢都on9

未去過外國旅行 窮x一名 想知有幾黑 認真問

認真一次先,首先日本唔係東南亞國家,東南亞國家係指泰國,馬來西亞,菲律賓,印尼個邊,
東南亞國家成日屈鳩亞洲人,尤其華人錢,比唔起就打你,甚至屈你坐冤獄,
最出名應該係鄧龍威個 case,
想知多d自己 google

冇錯,search吓鄧龍威個case就明,係菲律賓比人屈運粉,坐咗十幾年到今日都未走到

點解咁耐都冇人幫佢

其實唔係咁易
始終人地國家,你都吹佢唔漲
垃圾香港政府又咩都做唔到
除非好似樓上有個巴打話,如果係美帝拖隊軍艦過黎談判咁就唔同講法

我喺另外一個post度講過我之前係toronto機場返工,有個鬼佬同事又係差唔多情況喺泰國嗰邊出咗事, 有個阿婆喺佢隔籬仆街, 佢好心去幫個阿婆,之後個阿婆話要去洗手間洗手叫佢幫佢睇住個喼,走咗唔夠五分鐘成班機場特警9衝出黎㩒低佢話佢運毒, 屈佢十幾皮加幣。

最後點

領事館嗰邊都冇計因為證據任佢哋屈只可以同佢哋講價, 開頭講價講到比3皮, 後尾班屎忽鬼又坐地起價到10皮, 我阿頭發爛渣搵埋其他部門阿頭坐低傾決定唔畀佢哋啲飛機降落,降落咗嗰啲全部要鎖係custom求其老屈佢地之後遣返 (佢地的確有咁嘅權力),大家玩鬥大。
最後泰國嗰邊跪低即刻放人送佢上飛機

我哋個部門一半係under機場管理局GTAA另一半係under政府, 所以可以玩好大
香港人係咪陣係鍾意睇人仆街死?
咩有樓收租抵死都講得出
又唔諗住幫
仲要踩多一腳
人地上嚟開post就係屋企人喺泰國好無助
想搵香港人拎意見
你地咁樣同事主個仆街朋友無分別

利申屋企咩物業都無

有樓收租 同 做on9野係兩回事
冇人叫你去地獄鬼國 , 出左事又係到叫春

關閪你事咩屌你老母 有撚人叫你上黎睇POST呀?

你有冇諗過你放件事上黎公眾求助 , 預左有不同意見 , 依家我屌柒你就係屌柒你 , 屌柒你就企定 , 一係你就自己把撚炮搞掂件事唔洗人幫, 咁就冇反對意見冇人屌你

唔怪得有D人話憎黑警個班廢青有事唔好報警
有巴打幫忙 入境署果邊有個主任打俾我
話我琴日搵入境署只係唔夠資料 所以佢俾唔到好多協助 澄清返佢地係會好樂意幫我地

佢話佢幫我聯絡果邊領事館 駐香港既泰國官方 同埋香港差佬
話香港差佬係可以搵國際刑警幫手
依家碌緊出去差館落口供

收皮啦香港政府
有樓收租冇錢比人

仲幫佢??

利申 無樓

笑左
收租唔會推高樓價都講得出
祝樓主順利
救返人之後, 一定要勸全香港人唔好再去垃圾國家

不嬲 5p 字都俾人屌架啦,你知又要出仲要喺度串柒柒

出 5p 字班柒頭祝你地仆街冚家剷

2008年前既高登不嬲冇人屌5p字
係班小學雞入到黎
先開始食飽飯冇屎柯搵野黎屌
根本打5p字冇問題
以前捉5p字會比人話童子軍

利申:04開始上

一路都有屌5p字
利申:03年上

你搵到02-07屌5p字既post
我嗌你契爺又點話

屌你老母死出去開POST慢慢吠啦戇鳩仔

呢家邊個吠先啊

你老母囉

其實比佢單機啦
佢喺高登時就已經係過街老鼠
我只係一時唔記得block
話我琴日搵入境署只係唔夠資料 所以佢俾唔到好多協助 澄清返佢地係會好樂意幫我地

依家碌緊出去差館落口供

下次咪撚再去地獄鬼國啦on9仔 , 經一事長一智 , 要去旅行就去上等國家

有錢比佢地,不如比警察好過,唔止秦國,越南一樣,不過比果時小心d

搵大使館幫手吾係最好?

吾你老母

呢d認真post都要做認字特警係咩心態

屌那星5P仔仲咁撚惡 死撚開啦柒頭
屌你老母洗撚擇日

5p狗字都未識就咪撚係度嘈啦

屌 個唔字係咪好撚難打姐到底 文盲講多兩次都識啦
講十鳩幾萬次都唔撚識打返個唔字 係咪有病
有樓收租冇錢比人

仲幫佢??

利申 無樓

笑左

我冇讀過經濟都知supply and demand啦
你hold住層樓個supply咪小左囉
仲話收租唔會推高樓價

依家碌緊出去差館落口供

邊個話放上連登係冇用
連登有愛

希望你地可以大步檻過
有樓收租冇錢比人

仲幫佢??

利申 無樓

笑左

仲話收租唔會推高樓價

無讀過都咁叻

讀左仲唔變世界冠軍? 做咩唔讀?

依家碌緊出去差館落口供

邊個話放上連登係冇用
連登有愛

希望你地可以大步檻過

有錢比佢地,不如比警察好過,唔止秦國,越南一樣,不過比果時小心d

搵大使館幫手吾係最好?

吾你老母

呢d認真post都要做認字特警係咩心態

屌那星5P仔仲咁撚惡 死撚開啦柒頭
屌你老母洗撚擇日

5p狗字都未識就咪撚係度嘈啦

屌 個唔字係咪好撚難打姐到底 文盲講多兩次都識啦
講十鳩幾萬次都唔撚識打返個唔字 係咪有病

智力問題黎,唔關識唔識事
去旅行 , 去下日本台灣韓國新加坡咪好 , 去撚埋d 野人地方秦國 , 冇錢咪撚去啦屌你老母

on9閪就出少陣聲啦好嗎

睇到你幾個comment都係罵人 其實人地有屌錯你罵乜鳩 發生啲咁黑既事你仲可以點幫泰國護航
事實上就係泰國同班東南亞國家/蠙無咩分別 都係低等民族

仲有人未BLOCK中華賓士同歌神譚詠麟
有樓收租冇錢比人

仲幫佢??

利申 無樓

笑左

仲話收租唔會推高樓價

無讀過都咁叻

唔好扯開話題啦
又話收租唔會推高樓價既?
有樓收租冇錢比人

仲幫佢??

利申 無樓

笑左

廢物
抵你無樓左窮撚
黎啦,比包粉我,再去報警,一齊纜炒,你錢唔會屈到,一包粉隨時over35K usd,等你粉都冇埋。

90% work除非佢唔係求財而係仇家求你死

個問題係報左 真係要坐就大碌 你知泰國啲黑警仲衰過香港 官官相衛

你唔好掂包粉, 包野冇你指毛, 但有佢指毛
有樓收租冇錢比人

仲幫佢??

利申 無樓

笑左

仲話收租唔會推高樓價

無讀過都咁叻

唔好扯開話題啦

推高你咪推高你 垃圾
搵人fb message roger Wu
比佢知件事都好 可能佢有辦法解決
我諗樓主女友個老母情況危急 連手機都比人收左
想求救都難
有樓收租冇錢比人

仲幫佢??

利申 無樓

笑左

仲話收租唔會推高樓價

無讀過都咁叻

唔好扯開話題啦

睇清楚user name先邊個打邊個
大家都等緊你教呀 博士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞