緊急,女朋友媽媽俾人泰國屈偷野,要俾35000美金先有得走

1001 回覆
76 Like 25 Dislike
知唔知道佢而家確實位置?
如果唔知既,有冇方法可以locate到你媽媽出黎?(例如find my iphone之類既app)
睇番所有scam 既新聞,冇人個銀碼好似你咁大
9成9自己友
睇番所有scam 既新聞,冇人個銀碼好似你咁大
9成9自己友

多數都係幾千泰珠就算,呢單都幾肯定係個「朋友」夾埋泰仔標心
pish
樓主去撚左邊
廢到要女友自己出手
樓主去撚左邊
廢到要女友自己出手

佢唔係佢家人,唔通自己一個走去差館同黑警講:我女朋友個老母係泰國比人捉左?
可以揾既官方途徑都揾左,依家睇下揾唔揾到埋涂謹申
講返傳媒果度其實我今朝9點鐘已經聯絡好

不過事主怕而家搞大事情會影響人身安全

要平安回來後至會答應接受訪問

特此通告

個人意見,經傳媒搞大件事反而可能對事件有幫助,你估泰國嗰邊唔驚事件揚咗,全世界都唔去泰國.... 佢哋到時就真係仆街啦

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

日本okay wor

應佢都on9

未去過外國旅行 窮x一名 想知有幾黑 認真問

認真一次先,首先日本唔係東南亞國家,東南亞國家係指泰國,馬來西亞,菲律賓,印尼個邊,
東南亞國家成日屈鳩亞洲人,尤其華人錢,比唔起就打你,甚至屈你坐冤獄,
最出名應該係鄧龍威個 case,
想知多d自己 google

識唔識咩叫大東亞共榮圈?
東南亞係指東亞同南亞,日本係東亞
所以東南亞係包日韓嫁

以你解法
其實

東亞
南亞
東南亞
都應該包括晒,所以應該有埋南極(至少啦)

東南亞係 south east asia , 意思即係亞洲嘅東南部

白痴先會以為係東亞同南亞
香港人係咪陣係鍾意睇人仆街死?
咩有樓收租抵死都講得出
又唔諗住幫
仲要踩多一腳
人地上嚟開post就係屋企人喺泰國好無助
想搵香港人拎意見
你地咁樣同事主個仆街朋友無分別

利申屋企咩物業都無

有樓收租 同 做on9野係兩回事
冇人叫你去地獄鬼國 , 出左事又係到叫春

屌去邊都可能有意外架啦 泰國不嬲都港人外遊既熱門國家黎 去歐洲都可以撞恐襲添 你唔撚想幫手咪出返去 係度落井下石會唔會太唔要得

一定要去旅行? 唔去唔撚得?
年年去旅行2次 又叫春買唔到樓係咩玩法

完全離撚哂題 而家樓主係咪叫春話買唔到機呀? 你同大劉真係一鳩樣咁智障
你咁講街都咪撚落添啦 日日叫外賣留係屋企啦 落街會比車車死

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

佢地話前面有好多case 要排隊
如果話幾個月都揾唔到人 先會介入
香港人係咪陣係鍾意睇人仆街死?
咩有樓收租抵死都講得出
又唔諗住幫
仲要踩多一腳
人地上嚟開post就係屋企人喺泰國好無助
想搵香港人拎意見
你地咁樣同事主個仆街朋友無分別

利申屋企咩物業都無

有樓收租 同 做on9野係兩回事
冇人叫你去地獄鬼國 , 出左事又係到叫春

屌去邊都可能有意外架啦 泰國不嬲都港人外遊既熱門國家黎 去歐洲都可以撞恐襲添 你唔撚想幫手咪出返去 係度落井下石會唔會太唔要得

一定要去旅行? 唔去唔撚得?
年年去旅行2次 又叫春買唔到樓係咩玩法

完全離撚哂題 而家樓主係咪叫春話買唔到呀? 你同大劉真係一鳩樣咁智障
你咁講街都咪撚落添啦 日日叫外賣留係屋企啦 落街會比車車死

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

搵過第二個議員啦,咁都講得出,痴撚線咩。

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

排隊?咁仆街
咁你搵傳謀搞大左事
D仆街議員就覺得有功領
爭住出黎幫手

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

痴撚線, 開名, 邊撚個議員

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

http://www.legco.gov.hk/yr16-17/chinese/panels/se/general/se_mem.htm

今年保安事務委員會既議員名單,試下搵下泰博幫手啦

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

Agger,開名。
http://www.hdtvb.net/forum.php?mod=viewthread&tid=2990&mobile=yes

出境時泰國海關人員竟然光明正大的伸手向我索賄
原因是:他的意思是說我的行李超重,要拆開來看一下原本我不給,同團的朋友說:算了! 給他一點好了 我就把剩下的泰國錢全給他了,大約合台幣2,3百 
那個海關的人竟然不要,他竟指定要美金100元 ( G6 j; D% w# b. r. a  j3 ?
因為他還拿一張美金100元讓我看一下 
後來我就大叫領隊過來,領隊和他溝通了一下 . g% I/ w* g. s. R* _+ N) Y
於是泰國海關的人就說:我的行李要拿到房間裡面特別檢查 
還好,領隊堅持不行,後來領隊告訴我: 
拿進去檢查就完蛋了!因為就會被泰國海關人員塞毒品進去吧! 

所以,以下這則新聞 我想一定是泰國海關人員刻意栽贓的 
所以,從那次以後,我發誓我再也不會去泰國觀光0 I! P0 ^0 h4 v8 m
否則一輩子就完了 

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

幾個月 香港人條命真係賤

緊係搵喇
有議員介入
政府班人做野會爽手d

Agger,開名。

我打左去涂謹申個熱線
泰博都有揾,等緊消息
你話我黑心好咩都好。

泰國入境處/海關平時一定唔敢玩到 35000 USD咁大。

有冇咩內情我地,甚至樓主都唔知嫁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞