美劇集中討論區 (33) New Pope | Outsider | Brilliant Friend S2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我連第一本書都未睇完
睇左劇無咩興趣睇書... 但又想睇第二本
係囉
佢竟然衰喺個女人手上
中間悶到我停咗成個禮拜先繼續睇
真係尾幾集先好睇返啲

個結局好fail
痴撚線搞成10集竟然再發展新故事
之後會唔會變咗marriage story
same
我睇s2一半就冇心機睇落去
其實Joe個心癮係唔會甩
你睇最後Love有左 佢都會obsess左去隔離屋嗰條女
無限loop
一講到佢地啲度劇本既環節同酒店食左藥個度就想飛
酒店個度其實係咪只係想交代細佬以為自己殺左人
勁悶
FX今季新劇真係J出血
Devs
Mrs America
Fargo
我淨係睇過少少新書劇透想知大結局係點
S2當係為左emily而睇都好呀
S3壞人都有報應,又有好多人都走甩左
中段睇到游哂魂問返講左咩我都唔記得
淨係記得個濕9 DJ 完全唔想理呢條線
度劇本又係煩膠到 糾纏左好耐
係個delilah比joe捉到果part先覺得精彩返少少
上年忍左成年
今年開台搏埋條命呢個line up真係出哂絕招咁
上年hbo 今年fx
今年hbo應該都ok架好多劇睇好開心
中間咪潛入henderson屋企,錯手殺死佢
跟住去外父外母個hippie露營,再去喪禮
又去跟蹤澳洲男朋友,跟住撞到個hippie fd
試佢個咩針灸療法
係中間唔記得做乜鳩散左
講到佢想著草咁,但又比人阻撚住
咪睇到唔耐煩囉,
姐係好似你趕時間,係條街急步行但前面係咁有人頂撚住你咁
估到佢啦,E7搞D咁既野
佢走到E8 9 10 唔洗做
唯一fail在佢無死到
搵新女係合理既
candace如果有你講既條件,joe一開始就唔會搵佢落手啦
佢係專搵弱者,要滿足果種幫到人既感覺
佢係1個獵人,當自己成為獵物,佢就無癮
dominatrix 捉完佢,佢都唔敢去報仇啦
少少,S3都係輪回多
其實都預左佢走唔到 但咁樣做法真係悶到⋯而家諗番成套野都有2集係拖
話時話 我見到you 系列得兩本書...
S3
幾時出book 3,or作者有無份寫劇本就無睇
書本身應該都麻麻,你睇套劇咁多膠位就知
不過見佢同producer都係女人,寫變態佬心理寫得咁好
覺得幾勁
HBO全年計都好多野睇 新舊加埋
但如果淨係計3/4月戰況兩個台陣容

HBO
The Plot Against America (the wire班底)
Barry S3
I Know This Much Is True (blue valentine班底)
Westworld S3
The Undoing (bll班底)
vs
FX/Hulu
Little Fires Everywhere
Devs
Mrs. America
What We Do in the Shadows S2
Fargo S4

咁睇落係咪FX勁d?
我自己偏向FX果堆好似吸引啲雖然HBO果堆一樣會睇
好多劇睇好開心x2
XX班底don't mean shit,man.
the deuce你睇左幾集啊
Candace唔知會唔會有伏線
可能果個女警會出現,不過呢條線都係晒氣
咁好機會自己都報唔到仇,其他人又幫到D咩
好on9呀佢條線真係
s1尾見佢返黎仲以為佢有咩plan
個計畫都OK,仲差D成功,係千算萬算算唔到女既都係傻既.....
搞咁多無謂野,不如好似果套西班牙戲咁
潛入佢屋企,匿係床下底,等佢半夜瞓著果陣
roofie又好,用刀隊又好,你仲唔撚死?
he wouldn't sleep with one eye open,would he?

覺得佢地哂左佢個角色本身已經唔係討好
依家搞到更加廢
幫手攝時間砌足10集

中段睇到想skip
一講到佢地啲度劇本既環節同酒店食左藥個度就想飛
酒店個度其實係咪只係想交代細佬以為自己殺左人
勁悶
中段睇到游哂魂問返講左咩我都唔記得
淨係記得個濕9 DJ 完全唔想理呢條線
度劇本又係煩膠到 糾纏左好耐
係個delilah比joe捉到果part先覺得精彩返少少
中間咪潛入henderson屋企,錯手殺死佢
跟住去外父外母個hippie露營,再去喪禮
又去跟蹤澳洲男朋友,跟住撞到個hippie fd
試佢個咩針灸療法
係中間唔記得做乜鳩散左

原來果個唔係DJ黎 屌成日潛意識覺得條友係DJ
講返都唔記得佢係咩人
就咁睇你提返d劇情諗起都覺得有啲無聊
喂 就咁撻個名出黎 最簡單都要寫埋咩班底先有吸引力
等於devs (alex garland)已經唔洗講野即刻狗衝
the deuce淨係睇左s1
Alex Garland淨係睇trailer已經好有ex machina feel
老老實實成個spring咁多套
no.1最期待就係呢套等左好耐
Better Call Saul: 'Greetings From the Set of Season 5!' BTS
https://www.youtube.com/watch?v=WiD_ODY5q_U

bob個樣老左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞