美劇集中討論區 (33) New Pope | Outsider | Brilliant Friend S2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
下三白眼係咪只限asian眼size
有無咩人物例子
首先要有時間睇左S1先
最仆街係檢察官同D黑警,毫無悔意
"捉錯左咪捉錯左囉,係咁架啦"
啲黑警好現實
啱啱開左the young pope,幾好睇,但點解hbo go冇得睇
屌,肯定係david fincher掛住拍Mank
又係果D招數
good cop bad cop,唔比去廁所/食飯,疲勞轟炸
意志力低D果D...無罪都變有罪啦大佬
睇完9-11 E10....
下集要等到3月先出...
佢地兩個應該要去cw拍
仲要係細路仔 咩都唔識
Candace唔知會唔會有伏線
可能果個女警會出現,不過呢條線都係晒氣
咁好機會自己都報唔到仇,其他人又幫到D咩
好on9呀佢條線真係
s1尾見佢返黎仲以為佢有咩plan
個計畫都OK,仲差D成功,係千算萬算算唔到女既都係傻既.....
搞咁多無謂野,不如好似果套西班牙戲咁
潛入佢屋企,匿係床下底,等佢半夜瞓著果陣
roofie又好,用刀隊又好,你仲唔撚死?
he wouldn't sleep with one eye open,would he?

覺得佢地哂左佢個角色本身已經唔係討好
依家搞到更加廢
幫手攝時間砌足10集

中段睇到想skip
一講到佢地啲度劇本既環節同酒店食左藥個度就想飛
酒店個度其實係咪只係想交代細佬以為自己殺左人
勁悶
中段睇到游哂魂問返講左咩我都唔記得
淨係記得個濕9 DJ 完全唔想理呢條線
度劇本又係煩膠到 糾纏左好耐
係個delilah比joe捉到果part先覺得精彩返少少
中間咪潛入henderson屋企,錯手殺死佢
跟住去外父外母個hippie露營,再去喪禮
又去跟蹤澳洲男朋友,跟住撞到個hippie fd
試佢個咩針灸療法
係中間唔記得做乜鳩散左

原來果個唔係DJ黎 屌成日潛意識覺得條友係DJ
講返都唔記得佢係咩人
就咁睇你提返d劇情諗起都覺得有啲無聊
睇呢D緊係唔好睇
睇victoria bbg
真人好大分別,佢講野好似max from 2bg
開S2動力都係為左睇佢
希望佢可以拍多D好野
睇佢由殺candace開始發癲果下真係好得人驚
跟住呢,你留意佢前面有D位,聽人講野果陣,
眼神突然勁兇狠,過兩秒又正常返
我仲以為自己眼花

拍多d好野唔好留喺you咁耐喇
我反而留意到佢同人講野成日向上望有下三白眼
我要google先知咩叫下三白眼
跟住見到鄭捷

即係覺得佢眼底多眼白
多眼白果d人眼神睇落都會兇狠啲
係咩,個範圍好似好廣下
咩羅志祥,陳慧琳,莫文蔚都係

咁樣?
少少類似咁eva green對眼大好多
下三白眼係咪只限asian眼size
有無咩人物例子

冇乜研究喎都係鳩up下
純粹覺得佢好多時向上望人 所以搞到下面眼白多啲
點解可以冇人討論new pope
上季臨尾果幾集 集集都睇到喊咁滯
睇左ep1少少都好正好懷念呢套怪雞搞笑感性劇
一睇返先發現幾掛住個大粒墨主教同marketing個女人
Down咗未得閒睇
快d睇啦 睇完討論下 雖然我都未睇哂ep1晏d睇埋佢
好似好少人睇呢套
無厘頭得黎又有d人生道理看透世事feel
睇睇下又會喊到兩行眼淚
又拍得超靚
首先要有時間睇左S1先

呢套值得睇雖然有時d劇情會心諗做乜鳩
奇奇怪怪好似發緊夢咁既劇集wtf搞笑感動窩心於一身
點解可以冇人討論new pope
上季臨尾果幾集 集集都睇到喊咁滯
睇左ep1少少都好正好懷念呢套怪雞搞笑感性劇
一睇返先發現幾掛住個大粒墨主教同marketing個女人
冇睇過舊
The new pope唔係新劇嚟咩
都未得閒開
the new pope = the young pope s2
要睇過young pope先套劇好特別好正
我啱啱睇完第一集了!
後段幾好睇喎

又整死個新選嘅。權力嘅鬥爭

冇睇過young pope都照開new pope?
ep1啲劇情都幾認真又好睇幾鐘意睇佢地投票
大粒墨分飾兩角笑咗
仲以為投投下會係john malkovich出場
原來有第2條友做一陣先
啱啱開左the young pope,幾好睇,但點解hbo go冇得睇

當時一開始睇以為認真劇Vatican版house of cards權鬥
睇睇下原來係怪雞劇,但再睇落去中後段會變做感性劇睇到喊

人地us就有asia就冇

Mindhunter Cast Released From Contracts as Season 3 Is Put on Indefinite Hold at Netflix
https://tvline.com/2020/01/15/mindhunter-season-3-netflix-cancelled-renewed/
屌,肯定係david fincher掛住拍Mank

好似話係mank & love death robots s2
love death robots佢參與度有幾高
講真mindhunter除左佢每季拍幾集之外
劇本都唔係佢寫何必等佢拖咁耐
兩條友咬住個netflix deal
但冇哂工開
個朵臭晒
Bcs又renewed多一個season
之前又話今個係最尾
Killing Eve S3 April

https://twitter.com/killingeve/status/1217940182714011648?s=21

s3同前兩季一樣都係分開講v同e,今季可唔可以早啲講佢地兩個見到大家

a shock and personal death 唔知會殺邊個
Bcs又renewed多一個season
之前又話今個係最尾

好似冇講過S5係最尾
依家renew埋S6係最尾都幾好當初都預佢6季完

btw
Better Call Saul Season 5 is about to welcome some friendly faces.
@DeanJNorris and @StevenMQuezada will be reprising their
Breaking Bad characters, DEA Agents Hank Schrader and Steven Gomez.
Killing Eve S3 April

https://twitter.com/killingeve/status/1217940182714011648?s=21

s3同前兩季一樣都係分開講v同e,今季可唔可以早啲講佢地兩個見到大家

a shock and personal death 唔知會殺邊個

條片重點係V笑聲
即刻諗返起呢幕個痴線婆笑聲好正

搞到每季重點就係佢地相遇果集
不過一諗返S2 finale就唔想見到eve
kenny / konstantin / carolyn

一方面想睇watchmen 個世界可以點發展落去
一方面又唔想無咗Damon Lindelof拍

不如HBO考慮下開Spin Off?
HBO好似講左 Lindelof唔拍就唔會開新一季了。spin off應該都唔會啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞