美劇集中討論區 (33) New Pope | Outsider | Brilliant Friend S2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
好少留意香港偽人
不過睇呢D樣好過平時美劇d asian
都唔知佢地咩口味
我要google先知咩叫下三白眼
跟住見到鄭捷
agger下集應該要有事發生啦不過我覺得唔係sex
HBO全年計都好多野睇 新舊加埋
但如果淨係計3/4月戰況兩個台陣容

HBO
The Plot Against America (the wire班底)
Barry S3
I Know This Much Is True (blue valentine班底)
Westworld S3
The Undoing (bll班底)
vs
FX/Hulu
Little Fires Everywhere
Devs
Mrs. America
What We Do in the Shadows S2
Fargo S4

咁睇落係咪FX勁d?
我自己偏向FX果堆好似吸引啲雖然HBO果堆一樣會睇
好多劇睇好開心x2
XX班底don't mean shit,man.
the deuce你睇左幾集啊
喂 就咁撻個名出黎 最簡單都要寫埋咩班底先有吸引力
等於devs (alex garland)已經唔洗講野即刻狗衝
the deuce淨係睇左s1
好似無咩邊套吸引
想睇返舊劇多D
barry,ww,wwdits.
我D watchmen,hdm債仲未還

咁都唔吸引
undoing有陳法拉
舊劇仲有ke
陳法拉有咩好睇
不如睇undone s2

主力都唔係睇佢
不過想像下事前唔知 但睇睇下HBO劇無啦啦見到陳法拉
香港之光

不過就算美劇做小角色 拍HBO都係威過拍其他台既
而且呢套卡士都算幾勁
HBO全年計都好多野睇 新舊加埋
但如果淨係計3/4月戰況兩個台陣容

HBO
The Plot Against America (the wire班底)
Barry S3
I Know This Much Is True (blue valentine班底)
Westworld S3
The Undoing (bll班底)
vs
FX/Hulu
Little Fires Everywhere
Devs
Mrs. America
What We Do in the Shadows S2
Fargo S4

咁睇落係咪FX勁d?
我自己偏向FX果堆好似吸引啲雖然HBO果堆一樣會睇
好多劇睇好開心x2
XX班底don't mean shit,man.
the deuce你睇左幾集啊
喂 就咁撻個名出黎 最簡單都要寫埋咩班底先有吸引力
等於devs (alex garland)已經唔洗講野即刻狗衝
the deuce淨係睇左s1
好似無咩邊套吸引
想睇返舊劇多D
barry,ww,wwdits.
我D watchmen,hdm債仲未還

咁都唔吸引
undoing有陳法拉
舊劇仲有ke
陳法拉有咩好睇
不如睇undone s2

主力都唔係睇佢
不過想像下事前唔知 但睇睇下HBO劇無啦啦見到陳法拉
好少留意香港偽人
不過睇呢D樣好過平時美劇d asian
都唔知佢地咩口味

完全冇留意
都係之前有人入黎震驚話陳法拉拍hbo 先知有單咁既野
睇完兩集the outsider,覺得supernatural 味好重,但又以普通查案劇嘅劇情咁推進唔知想點咁
Candace唔知會唔會有伏線
可能果個女警會出現,不過呢條線都係晒氣
咁好機會自己都報唔到仇,其他人又幫到D咩
好on9呀佢條線真係
s1尾見佢返黎仲以為佢有咩plan
個計畫都OK,仲差D成功,係千算萬算算唔到女既都係傻既.....
搞咁多無謂野,不如好似果套西班牙戲咁
潛入佢屋企,匿係床下底,等佢半夜瞓著果陣
roofie又好,用刀隊又好,你仲唔撚死?
he wouldn't sleep with one eye open,would he?

覺得佢地哂左佢個角色本身已經唔係討好
依家搞到更加廢
幫手攝時間砌足10集

中段睇到想skip
一講到佢地啲度劇本既環節同酒店食左藥個度就想飛
酒店個度其實係咪只係想交代細佬以為自己殺左人
勁悶
中段睇到游哂魂問返講左咩我都唔記得
淨係記得個濕9 DJ 完全唔想理呢條線
度劇本又係煩膠到 糾纏左好耐
係個delilah比joe捉到果part先覺得精彩返少少
中間咪潛入henderson屋企,錯手殺死佢
跟住去外父外母個hippie露營,再去喪禮
又去跟蹤澳洲男朋友,跟住撞到個hippie fd
試佢個咩針灸療法
係中間唔記得做乜鳩散左

原來果個唔係DJ黎 屌成日潛意識覺得條友係DJ
講返都唔記得佢係咩人
就咁睇你提返d劇情諗起都覺得有啲無聊
睇呢D緊係唔好睇
睇victoria bbg
真人好大分別,佢講野好似max from 2bg
開S2動力都係為左睇佢
希望佢可以拍多D好野
睇佢由殺candace開始發癲果下真係好得人驚
跟住呢,你留意佢前面有D位,聽人講野果陣,
眼神突然勁兇狠,過兩秒又正常返
我仲以為自己眼花

拍多d好野唔好留喺you咁耐喇
我反而留意到佢同人講野成日向上望有下三白眼
我要google先知咩叫下三白眼
跟住見到鄭捷

即係覺得佢眼底多眼白
多眼白果d人眼神睇落都會兇狠啲
睇完兩集the outsider,覺得supernatural 味好重,但又以普通查案劇嘅劇情咁推進唔知想點咁

應該因為主角唔知係supernatural
所以一開始係正常查案咁
睇左ep1頭15分鐘 覺得似TD s1 x the night of
老老實實當時TD S1都好似恐怖片如果果陣結論話係有鬼/超自然野我都信
點解可以冇人討論new pope
上季臨尾果幾集 集集都睇到喊咁滯
睇左ep1少少都好正好懷念呢套怪雞搞笑感性劇
一睇返先發現幾掛住個大粒墨主教同marketing個女人
睇晒套medical police
幾好笑,唔buy 既人應該會話爛
個封面應該吸引唔到人睇

無厘頭 搞笑片
Addy跟埋去做Coach同Will嘅電燈膽做乜勁
成幕都勁awkward
點解佢接受Coach同士兵扑野
仲鋪哂路等佢有得扑
但接受唔到Coach同老公攬
諗起吳彥祖果套
1集都頂唔順
係咩,個範圍好似好廣下
咩羅志祥,陳慧琳,莫文蔚都係

咁樣?
Leslie Nielsen果類吖嘛
有D位係真係白痴到忍唔到笑既
咩standing desk,借廁所落唔到機
驚喜係無諗到 佢兒童醫院可以隔咁多年有𣶹生劇
好耐無睇過呢類劇
尋晚睇左,小粉紅會唔會又玻璃心
冇睇過舊
The new pope唔係新劇嚟咩
都未得閒開
有冇睇過之前套children’s hospital
Medical police係嗰套衍生出嚟
Down咗未得閒睇
依家聽你講,我先知有套咁既野
好短 每集得5至10分鐘
但都好多串星做 jon hamm 都有拍過幾集
多謝C打提醒我見the affair出到第5季 都幾好奇有幾好睇先會keep住renew

唔怪得佢quit左劇組啦 雖然唔知關唔關事,但好彩佢quit左,我地先睇到佢係HDM嘅精湛演技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞