美劇集中討論區 (33) New Pope | Outsider | Brilliant Friend S2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

贏到開巷
終極世紀合照

btw今日dare me ep3
Ep1覺得麻麻地 但睇完ep2有動力想追落去
HOLY SHIT

贏到開巷
終極世紀合照

btw今日dare me ep3
Ep1覺得麻麻地 但睇完ep2有動力想追落去

我相反覺得ep1好睇啲
呢條痴線婆下個禮拜如果拎埋sag係咪儲得齊全套獎

有冇追美劇app好用
an機
netflix
但係我想睇the good doctor
Jeremy Strong: Kieran Culkin and Nic Braun told me they would Venmo me $100 each if I came up here and started rapping

仲有Andrew Scott: I wanna thank Kieran Culkin, who last week said that the cast of Succession and the cast of Fleabag should join together to make a supershow called 'Suc-bag!'
The Outsider 好唔好睇?
呢套佢演sociopath真係幾搶鏡
睇完Luther會睇the affair
睇咗Netflix出果套6 Underground
典型Michael Bay作品大量爆破場面+慢動作
係有啲穿崩位
整體我覺得幾好睇
睇左一集,未話好吸引。但有ben mendelsohn同 jason bateman所以會睇埋落去
睇網上評話節奏好慢 可能要中後段先緊湊 密切關注中
Jeremy Strong: Kieran Culkin and Nic Braun told me they would Venmo me $100 each if I came up here and started rapping

仲有Andrew Scott: I wanna thank Kieran Culkin, who last week said that the cast of Succession and the cast of Fleabag should join together to make a supershow called 'Suc-bag!'

原來係brian cox頒獎比PWB
快d crossover唔該
好鐘意fleabag同succession兩班人最近fd底左
fleabag班人影相都會有succession人存在
終於有時間追返美劇,淨係追左The Crown 同HDM

雖然The Crown有一兩集麻麻地,特別係登月果集帶出Philip中年危機果集有啲睇唔明之外,但整體上都ok,第三定第四集講Princess Alice睇到喊晒
Princess Anne 好搶鏡好型,下季可唔可以開一至兩集講下佢

HDM因為冇睇過書,頭幾集睇到幾lost下可能係我理解能力低睇到一頭霧水差啲想棄,但睇到Mrs Coulter開始表演痴線婆先有返啲動力追

Ruth Wilson真係好撚正,睇完呢套愛上左佢有一刻諗過如果佢去客串KE應該幾正
ruth wilson早過V出道既元祖痴線婆殺手
我太孤陋寡聞之前淨係睇過佢套Mrs. Wilson,完全唔知佢做開痴線婆角色
依家開始睇Luther,睇下佢有幾痴線

我都冇睇過lunther不過聽聞呢套最搶鏡係佢
佢之前拍過啲劇我淨係睇過the affair
呢套佢演sociopath真係幾搶鏡
睇完Luther會睇the affair

the affair s1係幾好睇但都幾快開始爛尾
唔知睇唔睇住你中伏好
同埋之前新聞ruth wilson爆內幕話拍呢套劇好唔開心 成日比個編劇迫拍sex scene
陳法拉有咩好睇
不如睇undone s2
希望佢可以拍多D好野
睇佢由殺candace開始發癲果下真係好得人驚
跟住呢,你留意佢前面有D位,聽人講野果陣,
眼神突然勁兇狠,過兩秒又正常返
我仲以為自己眼花
一係冇乜劇睇
一係就夾埋一炮過播幾套
睇唔切
outsider new pope仲要兩集打孖出
https://www.youtube.com/watch?v=jeG9rQLzgXI
有無人幫手recap下
我記得adam去軍校,睇條片就記得
其他人點?
otis 同ola 1齊?
eric,james,maeve,aimee呢D點?
仲有個外星人係同邊個一齊?
HBO全年計都好多野睇 新舊加埋
但如果淨係計3/4月戰況兩個台陣容

HBO
The Plot Against America (the wire班底)
Barry S3
I Know This Much Is True (blue valentine班底)
Westworld S3
The Undoing (bll班底)
vs
FX/Hulu
Little Fires Everywhere
Devs
Mrs. America
What We Do in the Shadows S2
Fargo S4

咁睇落係咪FX勁d?
我自己偏向FX果堆好似吸引啲雖然HBO果堆一樣會睇
好多劇睇好開心x2
XX班底don't mean shit,man.
the deuce你睇左幾集啊
喂 就咁撻個名出黎 最簡單都要寫埋咩班底先有吸引力
等於devs (alex garland)已經唔洗講野即刻狗衝
the deuce淨係睇左s1
好似無咩邊套吸引
想睇返舊劇多D
barry,ww,wwdits.
我D watchmen,hdm債仲未還

咁都唔吸引
undoing有陳法拉
舊劇仲有ke
陳法拉有咩好睇
不如睇undone s2

主力都唔係睇佢
不過想像下事前唔知 但睇睇下HBO劇無啦啦見到陳法拉
Candace唔知會唔會有伏線
可能果個女警會出現,不過呢條線都係晒氣
咁好機會自己都報唔到仇,其他人又幫到D咩
好on9呀佢條線真係
s1尾見佢返黎仲以為佢有咩plan
個計畫都OK,仲差D成功,係千算萬算算唔到女既都係傻既.....
搞咁多無謂野,不如好似果套西班牙戲咁
潛入佢屋企,匿係床下底,等佢半夜瞓著果陣
roofie又好,用刀隊又好,你仲唔撚死?
he wouldn't sleep with one eye open,would he?

覺得佢地哂左佢個角色本身已經唔係討好
依家搞到更加廢
幫手攝時間砌足10集

中段睇到想skip
一講到佢地啲度劇本既環節同酒店食左藥個度就想飛
酒店個度其實係咪只係想交代細佬以為自己殺左人
勁悶
中段睇到游哂魂問返講左咩我都唔記得
淨係記得個濕9 DJ 完全唔想理呢條線
度劇本又係煩膠到 糾纏左好耐
係個delilah比joe捉到果part先覺得精彩返少少
中間咪潛入henderson屋企,錯手殺死佢
跟住去外父外母個hippie露營,再去喪禮
又去跟蹤澳洲男朋友,跟住撞到個hippie fd
試佢個咩針灸療法
係中間唔記得做乜鳩散左

原來果個唔係DJ黎 屌成日潛意識覺得條友係DJ
講返都唔記得佢係咩人
就咁睇你提返d劇情諗起都覺得有啲無聊
睇呢D緊係唔好睇
睇victoria bbg
真人好大分別,佢講野好似max from 2bg
開S2動力都係為左睇佢
希望佢可以拍多D好野
睇佢由殺candace開始發癲果下真係好得人驚
跟住呢,你留意佢前面有D位,聽人講野果陣,
眼神突然勁兇狠,過兩秒又正常返
我仲以為自己眼花

拍多d好野唔好留喺you咁耐喇
我反而留意到佢同人講野成日向上望有下三白眼
香港之光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞