美劇集中討論區 (33) New Pope | Outsider | Brilliant Friend S2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
琴日Joaquin 霸氣到仆街
就咁行左上台
多數都會錫下個隔離個個同其他人握下手咁
重要一上台就叫人stop唔好再歡呼
人人S1 bluray出咗先做熟肉,S2唔知會唔會又係咁

新intro正拖住Lenú跑嗰條仔係邊個

HBO《寄生上流》影集版開發啟動!傳聞鎖定 Mark Ruffalo主演
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20200211/003.html

南韓電影《寄生上流》(Parasite)在昨日第 92 屆奧斯卡上成為最大贏家,拿下最佳影片、最佳國際影片、最佳原創劇本、最佳導演等四項大獎。隨著電影的成功,外界也在關注導演奉俊昊(Bong Joon Ho)接下來與 HBO 合作的有限影集版本。

儘管迷你影集的開發處於非常早期的階段,但根據《Collider》獨家報導指出,多個消息來源向他們透露製作團隊已鎖定主演之一人選,即《復仇者聯盟》系列電影「浩克」男星馬克魯法洛(Mark Ruffalo)。

《Collider》進一步解釋,迷你影集目前尚未完成劇本,也沒有正式對外開始選角作業,但奉俊昊已聯繫馬克魯法洛,而對方也表達出參演意願,不過尚未開始協商合約的簽訂。

《寄生上流》影集版由奉俊昊與《大賣空》奧斯卡得主亞當麥凱(Adam McKay)聯手開發。當時此項目受到包括 Netflix 在內眾多串流平台的目光,但奉俊昊選擇與 HBO 合作開發。

至於影集版的故事為何?奉俊昊先前接受《綜藝報》訪問時表示,未來將推出的影集並非重製改編,而是宛如一部篇幅擴展的電影,目標是創作出高品質且擴展版的《寄生上流》。

雖然幕後團隊日程忙碌,但奉俊昊曾透露希望《寄生上流》影集版能在三月開始初步規劃。

現年 52 歲的馬克魯法洛自出道以來以參演電影作品為主,在四月即將推出的 HBO 有限影集《他是我兄弟》(I Know This Much Is True)前,僅參演了 2000 年的犯罪影集《The Beat》。(Collider)
娶左rooney下半世打跛腳唔洗憂
億萬老婆
V呢幕真係好似鯊魚
同頒獎比佢果個都有D冷漠
通常一上台都會咀下面珠攬下 但佢都係好求其攬一秒就算

佢d speech幾感動講佢大佬果句
佢真係不嬲出名難相處 但聽佢呢排講野好似變左份人nice左
最快睇怕都係上面果個
但佢地好似冇出外掛中字
另外個A字頭字幕組好似星期3/4會有
新仔係咪公司同事
分分鐘連酒都未擺 禮都未行
V就走左佬
應該唔係最近先決定
好似話幾個台都bid左一輪
如果係hbo就有興趣
rooney女神級呀
鐘意佢好耐
佢地感覺上性格好似幾夾 又係低調唔鐘意social 我行我素feel

痴線佬著埋rooney襪

佢講野好真誠 發至內心
藝術家脾氣聽聞佢對劇本好揀擇
其實佢一早應該攞影帝啦不過佢唔稀罕玩呢d先冇
聽朝起身分分鐘都有HBO ver
成日迫人用濕9百度
又到認人時間
完全唔記得班路人女仔fd係邊家人
1xx kb龜速d/l,仲諗住睇埋先訓,屌
成日坐Solara車嗰兩個女仔fd真係唔知邊家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞