[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
有無人知點樣係corsair link detect番d風扇同AIO
係咪win10特別麻煩
有無人知點樣係corsair link detect番d風扇同AIO
係咪win10特別麻煩

你有冇插佢個usb2.0? 同埋風扇要插佢個水冷頭出嗰條splitter先控制到
有無人用過wifi extender, 效用大唔大?
我router係廳
係隔黎收wifi有30mb左右
係房得番4mb

利申: 100mb和仔

有冇諗過用home plug?

可唔可以簡約講下home plug同wifi exten既分別

用緊wifi ext,但係個速度大打節扣

home plug 當電線係LAN 線咁用
而且部分型號有得放Wi-Fi
比起Wi-Fi extension信號損耗少好多

放埋wifi既型號會唔會好貴?

$500內搞掂
記住一買要買一對(kit)

咁神奇可以當電線係lan?

即係即插係廁所個插頭然後就可以即用到上網?

btw 係廳收wifi 有8xmb-9xmb,然後用左ext放廚房,諗住廁所all屎都收到
點知得幾mb-1xmb,有時睇片都lag

好彩係百幾蚊貨仔,上年襯感咩節係newegg買
有無人用過wifi extender, 效用大唔大?
我router係廳
係隔黎收wifi有30mb左右
係房得番4mb

利申: 100mb和仔

有冇諗過用home plug?

可唔可以簡約講下home plug同wifi exten既分別

用緊wifi ext,但係個速度大打節扣

home plug 當電線係LAN 線咁用
而且部分型號有得放Wi-Fi
比起Wi-Fi extension信號損耗少好多

放埋wifi既型號會唔會好貴?

$500內搞掂
記住一買要買一對(kit)

咁神奇可以當電線係lan?

即係即插係廁所個插頭然後就可以即用到上網?

btw 係廳收wifi 有8xmb-9xmb,然後用左ext放廚房,諗住廁所all屎都收到
點知得幾mb-1xmb,有時睇片都lag

好彩係百幾蚊貨仔,上年襯感咩節係newegg買

係 插拖板都得 只係慢少少
都幾過癮
唔答得

sorry NDA

咁有無消息 rx 580幾時出

如果呢 我冇估錯呢 可能係呢

應該就係呢 4月中至尾

除非唔係 或者可能好似係

利申 鳩up

RX 570 RX 580

勸你地唔好太期待

勸你地唔好太期待

7970Ghz同280X既分別?

勸你地唔好太期待

根本就係rename卡

570 580 = 官方高頻版 470 480

勸你地唔好太期待

根本就係rename卡

悠二巴有冇1080ti非公日子消息
4月幾號
應唔應該等AMD新卡?
應唔應該等AMD新卡?

等埋下年出新卡
唔答得

sorry NDA

咁有無消息 rx 580幾時出

如果呢 我冇估錯呢 可能係呢

應該就係呢 4月中至尾

除非唔係 或者可能好似係

利申 鳩up

波膽咁有信心
應唔應該等AMD新卡?

等埋下年出新卡

你啱
有冇巴打有用過GEIL 既ram?

念住買佢隻EVO FORZA DDR4 1x8GB 8GB 2400MHz C16 for 打機
有冇巴打講下唔同廠既顯示卡有咩分別zotac msi galax
有冇巴打講下唔同廠既顯示卡有咩分別zotac msi galax

效能差唔到太多,都係散熱,外觀,噪音,超頻能力 等等囉,仲有保養期數

勸你地唔好太期待

根本就係rename卡

4月幾號

最快3月尾.大路牌子4月頭
應唔應該等AMD新卡?

好老實講一句

Vega差就唔差架啦.係價錢點定法

Vega最勁個張.勁唔勁過1080 ti就唔知.但就應該唔會差太遠

rx 570 580既話...呢個價位會買既.自然會繼續買.冇乜特別
有冇巴打有用過GEIL 既ram?

念住買佢隻EVO FORZA DDR4 1x8GB 8GB 2400MHz C16 for 打機

平,不過耐用性一般
有冇巴打可以俾一下意見
想買1070,
1.襯佢有game送好定過多排等佢跌多d先買好
2.如果買應該買咩牌子,係咪買牙石最好,有幾多年保
悠二點睇賊船tx牛

我唔太考慮

因為一來間代工廠真係連CWT都不如

用料只能講係正常.唔係出色.但唔係差

性能同rmx真係天同地差距

雖然而家未有詳細review

睇得出corsair tx-m都係出黎打Cooler master v系列

但呢一刻.我就咁睇.寧願買cooler master v 系列.都唔會買corsair tx-m

不過好老實講.我之前都講過

我自己係建議一係就買neoeco ii.一係就直接跳上去買corsair rmx

corsair rmx以佢個性能.以佢個用料.佢個價位係真係屈機的.

中間d價位.我會skip哂去
或者咁講,睇定d先

勸你地唔好太期待

根本就係rename卡

4月幾號

最快3月尾.大路牌子4月頭

暫時所有1080ti既圖,有冇邊張/邊個牌子會睇好?(無信仰者)
因為想4月頭一出就出機了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞